Grillatut lampaankyljykset ja minttupesto

1349

750 ml

Casa Santos Lima Gran Fortissimo

Portugali > IG Alentejano

-%

1349

750 ml

Casa Santos Lima Gran Fortissimo

Portugali > IG Alentejano

-%

Ainekset

16 lampaankyljystä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chili
1 tl kokonaisia mustapippureita
5 rkl oliiviöljyä

 

Minttupesto:
1 dl mintunlehtiä
1 dl basilikanlehtiä
1 dl parmesaania raastettuna
1 valkosipulinkynsi
1 dl manteleita
1 rkl kapriksia
1 ½ dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lampaankyljykset ovat nopeaa grillattavaa. Voit hyvin myös paistaa kyljykset pannulla. Herkullisin lopputulos syntyy, kun marinoit kyljyksiä muutaman tunnin tai yön yli mausteisessa marinadissa!

 

Muista ottaa kyljykset huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen grillaamista/paistamista.

 

1. Riivi rosmariininoksat ja silppua lehdet, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Silppua chili ja murskaa pippurit karkeasti morttelissa. Sekoita oliiviöljyyn pienityt mausteet, ja hiero kyljyksille mausteöljy tasaisesti. Nosta jääkaappiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Käännä kyljykset kerran marinoinnin aikana.

 

2. Valmista myös pesto jääkaappiin maustumaan. Paahda manteleihin kaunis väri kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Irrota lehdet yrttien oksista. Raasta parmesaani. Kuori valkosipulinkynsi.

 

3. Laita mantelit, yrtit, parmesaaniraaste ja kaprikset sekä valkosipulinkynsi korkeaan astiaan. Lisää 1 dl öljyä sekä sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää öljyä vähän kerralla sen verran, että pestosta tulee lusikoitavaa. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

 

4. Grillaa kyljyksiä noin 8 minuuttia. Pihvit paistuvat myös meheviksi valurautapannulla!

 

Tarjoa kyljykset maukkaan peston kanssa.

 

Valmistusaika: 30 min (+maustuminen)
Annosmäärä: 10-12 kpl