Grillatut Cava-hedelmät

849

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

849

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

500g luumuja, persikoita, päärynöitä, omenaa, ananasta, aprikoosia…
2 dl Cava-kuohuviiniä
1 limen kuori ja mehu
nippu tuoretta basilikaa
2 rkl suolatonta margariinia
3 rkl ruokokidesokeria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Rosan viiniasiantuntija Ville suosittelee! Tällä jälkkärillä yllätät takuulla kesän juhlavieraat. Grillissä hedelmien maku syvenee ja kuohuviinillä tuodaan annokseen hauskalla tavalla raikkautta sekä kepeyttä.

 

1. Kuumenna grilli jo hyvissä ajoin ja hyödynnä grillin jälkilämpöä hedelmien kypsentämisessä. Jos käytät hiiligrilliä, anna liekkien hiipua hiillokseksi ja valmista hedelmät lempeällä lämmöllä aivan viimeiseksi.

 

2. Valmistele Cava-hedelmät kuorimalla, pilkkomalla ja poistamalla kaikki mahdolliset siemenet hedelmälihasta. Kun olet tyytyväinen esivalmistelemiisi hedelmiin, siirrä lohkot syvään astiaan.

 

3. Mittaa hedelmien joukkoon kuohuviini, lisää limen kuori raastettuna, limemehu sekä tuore, hienonnettu basilika ja anna marinoitua vähintään 10 minuuttia. Älä kuitenkaan marinoi hedelmiä puolta tuntia pidempään, jotta kuohuviinin hapot eivät pehmennä hedelmien rakennetta liikaa.

 

4. Nostele hedelmät marinointiliemestä ja kuivaa talouspaperilla. Voitele hedelmien leikkuupinnat huoneenlämpöisellä margariinilla ja sirota päälle ruokokidesokeri. Halutessasi voit lisätä marinadiin pienen määrän sokeria ja soseuttaa siitä maistuvan kastikkeen hedelmien kanssa tarjottavaksi.

 

5. Tarkista grillin lämpötila – jos pystyt pitämään kättäsi noin 10 cm päässä hiilloksesta nippa nappa 10 sekuntia, on hiillos sopivan lämpöinen. Grillaa hedelmiä leikkuupinta alaspäin suoraan grilliritilällä noin 5-8 minuuttia niiden koosta riippuen. Tarkkaile kypsyyttä kevyesti painamalla. Kun sormituntuma on lämmin ja hedelmäliha antaa hiukan periksi, ovat hedelmät valmiita. Älä ylikypsennä hedelmiä, jotta saat niiden hedelmäisyyden ja Cavan hapokkuuden säilymään lopputuloksessa.

 

6. Tarjoile grillatut Cava-hedelmät basilikaisen hedelmäkastikkeen ja vaikkapa raikkaan sorbetin kanssa.

 

Valmistusaika: 25 min
4-6 annosta