Grillatut ahvenfileet yrttiöljyllä

1298

750 ml

Setencostas Premium Alvarinho

Portugali > DOC Vinho Verde

-%

1298

750 ml

Setencostas Premium Alvarinho

Portugali > DOC Vinho Verde

-%

Ainekset

600 g ahvenfileitä

perunoita lisukkeeksi

suolaa & pippuria

1 sitruunan mehut

nokare voita paistamiseen

 

YRTTIÖLJY

nippu tuoretta basilikaa

nippu tuoretta persiljaa

1 valkosipulinkynsi

1 rkl vaahterasiirappia

1 dl oliiviöljyä

suolaa & pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Grillattu ahven on kesäruokaa parhaimmillaan! Tällä simppelillä reseptillä onnistut.

 

1. Aloita valmistamalla helppo yrttiöljy. Yhdistä oliiviöljy, valkosipuli ja haluamiasi yrttejä (esim. basilika ja persilja). Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää makeutta vaahterasiirapilla. Maista ja lisää ainesosia tarpeen mukaan.

 

2. Kuumenna grilli. Ripottele ahvenfileiden päälle hieman sormisuolaa sekä pippuria.

 

3. Kuumenna voi grillissä tasaisella alustalla ja asettele grilliin ahvenfileet. Käännä fileet, kun reunat hieman ruskistuvat. Purista päälle sitruunanmehua ja ole tarkkana, sillä ahvenfileet kypsyvät muutamassa minuutissa. Ahvenfileet kannattaa paistaa juuri ennen tarjoamista, ettei ne pääse jäähtymään.

 

4. Sivele ahvenien pintaan yrttiöljyä ja tarjoile ne joko keitettyjen perunoiden tai grillattujen perunalohkojen kanssa!

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 30 min

Spread the love