Ainekset
600 g ahvenfileitä
perunoita lisukkeeksi
suolaa & pippuria
1 sitruunan mehut
nokare voita paistamiseen
YRTTIÖLJY
nippu tuoretta basilikaa
nippu tuoretta persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl vaahterasiirappia
1 dl oliiviöljyä
suolaa & pippuria
VALMISTUSOHJE
Grillattu ahven on kesäruokaa parhaimmillaan! Tällä simppelillä reseptillä onnistut.
1. Aloita valmistamalla helppo yrttiöljy. Yhdistä oliiviöljy, valkosipuli ja haluamiasi yrttejä (esim. basilika ja persilja). Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää makeutta vaahterasiirapilla. Maista ja lisää ainesosia tarpeen mukaan.
2. Kuumenna grilli. Ripottele ahvenfileiden päälle hieman sormisuolaa sekä pippuria.
3. Kuumenna voi grillissä tasaisella alustalla ja asettele grilliin ahvenfileet. Käännä fileet, kun reunat hieman ruskistuvat. Purista päälle sitruunanmehua ja ole tarkkana, sillä ahvenfileet kypsyvät muutamassa minuutissa. Ahvenfileet kannattaa paistaa juuri ennen tarjoamista, ettei ne pääse jäähtymään.
4. Sivele ahvenien pintaan yrttiöljyä ja tarjoile ne joko keitettyjen perunoiden tai grillattujen perunalohkojen kanssa!
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 30 min