Grillattua munakoisoa ja halloumia

3034

3 L

LAB Fresh & Fruity Branco White hanapakkaus

Portugali

-%

3034

3 L

LAB Fresh & Fruity Branco White hanapakkaus

Portugali

-%

Ainekset

2 munakoisoa
200 g halloumijuustoa

 

MARINADI

½ sitruunan mehu

2 rkl öljyä

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

½ tl timjamia hienonnettuna

½ tl rosmariinia hienonnettuna

½ tl suolaa

½ tl sokeria

ripaus rouhittua mustapippuria

 

TOMAATTISALSA

3 kypsää tomaattia

1-2 vihreää jalapenoa

1 salottisipuli

1 tl omenaviinietikkaa

1 tl hunajaa

ripaus suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Grillatut munakoisot, joihin tehdään herkullinen marinadi saavat seurakseen grillatun halloumin. Valmista tämän loistavan yhdistelmän lisukkeeksi itse tehtyä salsaa, jossa tulisuuden voi määritellä itse. Lämmin suositus, erinomaiset maut.

 

1. Leikkaa munakoisot pitkittäin paksuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin aineet kulhossa ja lisää munakoisoviipaleet maustumaan. Anna maustua 15 minuuttia

 

2. Kuutioi tomaatit. Hienonna jalapeno ja salottisipuli. Yhdistä salsan ainekset ja anna salsan vetäytyä jääkaapissa grillauksen ajan.

 

3. Viipaloi ja huuhtele halloumi kylmän veden alla. Kuivaa viipaleet.

 

4  Kypsennä munakoisoja kuumassa grillissä noin 1 ½ minuuttia per puoli. Paista halloumit yhtä aikaa kauniin ruskeiksi. Tarjoa munakoisot ja halloumit heti kuumina kylmän salsan kanssa, sillä halloumi kovettuu jäähtyessään.

 

5. Voit myös halutessasi grillata munakoisot puolikkaina. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa halki. Tee sisäpinnoille ristiviiltoja terävällä veitsellä. Kaada pinnalle marinadi. Anna maustua 15 minuuttia. Kääri munakoisot folionyyttiin tiukaksi paketiksi ja grillaa noin 1-1,5 tuntia miedolla lämmöllä.

 

Tarjoa välittömästi grillatun halloumin ja tomaattisalsan kanssa

 

Valmistusaika: 2h
Annosmäärä: 4