Grillattua karitsan paahtopaistia, granaattiomenaa ja lehtikaali-fetajuustopaistosta

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

Ainekset

4 (á n.150 g) karitsan paahtopaistia
1 sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta timjamia
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl fenkolinsiemeniä
1 tl suolaa

 

LEHTIKAALI-FETAPAISTOS
1 pussi (200 g) lehtikaalia
1 pkt (200 g) fetajuustoa
1 sitruunan kuori
1 dl maapähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
mustapippuria

Lisäksi ½ granaattiomenan siemenet

 

GRANAATTIOMENASIIRAPPI
1 l granaattiomenamehua
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Karitsan paahtopaisti saa kaverikseen ihania mausteita, kuten valkosipulia, timjamia, korianteria, sitruunaa ja granaattiomenaa!

 

1. Mittaa siirapin ainekset kattilaan, kiehauta, ja anna poreilla hiljalleen noin tunnin ajan. Huomaa, että siirappi kiinteytyy jäähtyessään, joten älä keitä liikaa kokoon. Siirrä valmis siirappi jääkaappiin jäähtymään.

 

2. Puhdista paistit kalvoista. Purista sitruunasta mehut kulhoon, säästä kuoret paistosta varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna myös timjami. Sekoita valkosipulit ja timjami siirapin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa sitruunamehuun. Hiero maustetahna huolellisesti lihojen pintaan ja anna marinoitua 30 minuuttia huoneenlämmössä.

 

3. Pyyhi lihan marinadi talteen. Lisää paistien pintaan hieman öljyä ja grillaa paisteja kuumassa grillissä 3–5 minuuttia kääntäen lihat kerran. Näin saat lihoihin hyvän paistopinnan.

 

4. Työnnä paksuimman paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari, ja siirrä lihat epäsuoraan lämpöön. Kypsennä maustetahnalla välillä sivellen 15–20 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla 10-15 minuuttia.

 

5. Esilämmitä uuni 175C asteeseen. Revi lehtikaali uunipellille, kaikkein kovimmat lehtiruodit kannattaa poistaa. Valuta fetasta liiat nesteet pois, murenna lehtikaalin mukaan pellille. Leikkaa säästetyn sitruunanraadon kuoresta joko suikaleita juustohöylällä/kuorimaveitsellä, tai raasta raastinraudalla, ja lisää ne pähkinöiden kanssa pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon ja paahda uunissa 10–15 minuuttia.

 

6. Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele ne lihoille. Tarjoa karitsa lehtikaali-fetajuustopaistoksen kanssa, ja viimeistele annokset granaattiomenasiirapilla.

 

Valmistusaika: 1 h (+marinointi)

Annosmäärä: 4