Grillattua karitsan paahtopaistia, granaattiomenaa ja lehtikaali-fetajuustopaistosta

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

Ainekset

4 karitsan paahtopaistia
1 sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl granaattiomenasiirappia (ks. ohje alhaalla)
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl fenkolinsiemeniä
1 tl suolaa

Lehtikaali-fetajuustopaistos
1 pussi (200 g) lehtikaalia
1 pkt (200 g) fetajuustoa
1 sitruunan kuori
1 dl maapähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
Hieman mustapippuria rouhittuna

Lisäksi ½ granaattiomenan siemenet

Granaattiomenasiirappi
1 l granaattiomenamehua
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Karitsan paahtopaistia grillattuna, jossa ihania mausteita mm. valkosipulia, timjamia, korianteria, sitruunaa ja granaattiomenamehua, mitä maukkain yhdistelmä. Lisukkeeksi lehtikaali-fetajuustopaistosta, jossa rouhittua maapähkinää. Erinomaisen herkullista!

Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja anna poreilla tunnin ajan. Jäähdytä.

Säilytä valmis siirappi jääkaapissa.

Poista paisteista kalvot. Purista sitruunan mehu kulhoon. Hienonna valkosipulit ja timjami, ja sekoita ne siirapin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa sitruunamehuun. Levitä seos paisteille. Anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.

Pyyhi lihan maustetahna talteen. Lisää paistien pintaan hieman öljyä ja grillaa paisteja 3–5 minuuttia. Käännä lihat kerran. Paina yhden paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari ja siirrä lihat epäsuoraan lämpöön. Kypsennä maustetahnalla välillä sivellen 15–20 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla 15 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Revi lehtikaali uunipellille. Valuta feta ja murenna se pellille. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa suikaleiksi ja lisää ne pähkinöiden kanssa pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.

Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele ne paisteille. Tarjoa karitsa lehtikaali-fetajuustopaistoksen kanssa.