Grillattua hummeria ja pastis-limettivoita

1498

750 ml

Villa Valentina Il Classico Bianco Organic

Italia > IGT Puglia

-%

1498

750 ml

Villa Valentina Il Classico Bianco Organic

Italia > IGT Puglia

-%

Ainekset

2 hummeria
80 g voita
2 valkosipulinkynttä
vähän raastettua sitruunankuorta
hienonnettua tuoretta basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Hummeri on äyriäisistä ylväin ja monen mielestä myös parhaimman makuinen. Grillattuna pastis-limettivoin kanssa hummeriateria on täydellinen!

 

Jos käytät pakastettuja hummereita, anna niiden sulaa rauhassa jääkaapissa. Jos käytät pakaste hummeria ota se jääkaappiin sulamaan jo edellispäivänä.

Valele hummerin lihapuolelle voisulaa. Grillaa hummereita lihapuoli alaspäin kovalla lämmöllä viisi minuuttua, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Käännä ja jatka grillaamista kuoripuoli alaspäin. Grillaa kovalla lämmöllä 5 minuuttia ja siirrä hummerit sen jälkeen grillin viileämpään osaan.
Anna vetäytyä siellä vielä 7-10 minuuttia.

 

Testaa kypsyys: työnnä veitsi tai haarukka pyrstön paksuimpaan kohtaan. Jos terä on lämmin, on hummeri kypsä.

 

Lisänä tarjoillaan sitruunanlohkoja ja basilikalla maustettua voisulaa sekä raikkaan kesäsalaatin kanssa.