Grillattua hummeria ja pastis-limettivoita

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

2 hummeria
80 g voita

 

Pastis-limevoi:

 

valkosipulin kynsi

2 timjamin oksaa

ruukku persiljaa

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl pastista

250 g voita

limettisuolaa

mustapippuria

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Hummeri on äyriäisistä ylväin ja monen mielestä myös parhaimman makuinen. Grillattuna pastis-limettivoin kanssa hummeriateria on täydellinen!

 

Jos käytät pakastehummeria ota se jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä.

 

Jos käytät tuoreita hummereita, varaa iso kattila keittämistä varten.

 

1. Laita kattilaan runsaasti vettä kiehumaan. Laita hummerit nopeasti pää edellä kiehuvaan veteen, keitä hummerin koosta riippuen 7-8 minuuttia, ja nosta kylmään veteen jäähtymään.

 

2. Halkaise hummerit pituussuunnassa ja poista pyrstöstä peräsuoli sekä keskiosasta sisäelimet.

 

3. Kuori ja hienonna valkosipulit pieniksi. Hienonna yrtit. Sulata voi vesihauteessa pehmeäksi. Sekoita kaikki lime-pastisvoin ainekset keskenään, ja vispaa vaahdoksi.

 

4. Muotoile voista pötköjä ja laita jääkaappiin, jotta voi kovettuu.

 

5. Valele hummerin lihapuolelle voisulaa. Grillaa hummereita lihapuoli alaspäin kovalla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Käännä ja jatka grillaamista kuoripuoli alaspäin. Grillaa kovalla lämmöllä 5 minuuttia ja siirrä hummerit sen jälkeen grillin viileämpään osaan. Anna vetäytyä siellä vielä 7-10 minuuttia.

 

6. Testaa kypsyys: työnnä veitsi tai haarukka pyrstön paksuimpaan kohtaan. Jos terä on lämmin, on hummeri kypsä.

 

Tarjoile sitruunanlohkojen, pastis-limevoin sekä raikkaan kesäsalaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 1 h

Annosmäärä: 4