Ainekset
2 hummeria
80 g voita
PASTIS-LIMEVOI
valkosipulin kynsi
2 timjamin oksaa
ruukku persiljaa
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl pastista
250 g voita
limettisuolaa
mustapippuria
VALMISTUSOHJE
Hummeri on äyriäisistä ylväin ja monen mielestä myös parhaimman makuinen. Grillattuna pastis-limettivoin kanssa hummeriateria on täydellinen!
Jos käytät pakastehummeria ota se jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä. Jos käytät tuoreita hummereita, varaa iso kattila keittämistä varten.
1. Laita kattilaan runsaasti vettä kiehumaan. Laita hummerit nopeasti pää edellä kiehuvaan veteen, keitä hummerin koosta riippuen 7-8 minuuttia, ja nosta kylmään veteen jäähtymään.
2. Halkaise hummerit pituussuunnassa ja poista pyrstöstä peräsuoli sekä keskiosasta sisäelimet.
3. Kuori ja hienonna valkosipulit pieniksi. Hienonna yrtit. Sulata voi vesihauteessa pehmeäksi. Sekoita kaikki lime-pastisvoin ainekset keskenään, ja vispaa vaahdoksi.
4. Muotoile voista pötköjä ja laita jääkaappiin, jotta voi kovettuu.
5. Valele hummerin lihapuolelle voisulaa. Grillaa hummereita lihapuoli alaspäin kovalla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Käännä ja jatka grillaamista kuoripuoli alaspäin. Grillaa kovalla lämmöllä 5 minuuttia ja siirrä hummerit sen jälkeen grillin viileämpään osaan. Anna vetäytyä siellä vielä 7-10 minuuttia.
6. Testaa kypsyys: työnnä veitsi tai haarukka pyrstön paksuimpaan kohtaan. Jos terä on lämmin, on hummeri kypsä.
Tarjoile sitruunanlohkojen, pastis-limevoin sekä raikkaan kesäsalaatin kanssa.
Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 4