Grillattua broccolinia ja hernepyreetä

1298

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1298

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

500 g broccolinia

 

HERNEPYREE
750 g pakasteherneitä
2 dl kermaa
50 g voita
100 g creme fraiche
½ pnt tilliä
ripaus suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmista hernepyree: Laita jäiset herneet kattilaan kuumenemaan kerman kanssa. Lisää kattilaan voi ja creme fraiche. Anna kiehua ja lisää nesteeseen hienonnettu tilli. Älä keitä seosta kauaa, että herneiden ja tillin väri säilyy. Pistä seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla.

 

2. Valmista broccolinit: Poista broccolineista noin 1cm:n verran kantaa ja laita ne kiehuvaan veteen 30 sekunniksi. Valuta vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Nosta broccolinit pois kattilasta astiaan ja valele tasaisesti oliiviöljyällä. Grillaa broccolinit kuumassa grillissä tai uunin grillivastuksien alla noin minuutti per puoli. Mausta suolalla.

 

3. Tarjoile grillatut broccolinit sekä hernepyree lisukkeena esimerkiksi grillatun kanan, lohen tai pihvin kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4