Grillattu juuriselleri

1149

750 ml

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic

Saksa > Pfalz

-%

1149

750 ml

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 iso juuriselleri
1 tl savuaromia

 

Mausteliemi
1 sitruuna
2 oksaa rosmariinia
1 dl rypsiöljyä
1 tl suola
mustapippuri

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 220 asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla. Jos sinulla on grilli, voit esilämmittää myös sen valmiiksi.

 

2. Valmistele juuriselleri: Pese ja harjaa juuriselleri puhtaaksi juoksevan veden alla. Halkaise tai lohkoa selleri neljään osaan ja siirrä uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kypsä. Käännä selleripalat uunissa kypsennyksen puolivälissä, jotta saat tasaisemman paistopinnan. Kypsyyden voit tarkistaa nostamalla selleriä varovaisesti haarukalla – jos selleri valuu itsekseen haarukasta, se on kypsä. Nosta pelti jäähtymään hetkeksi.

 

3. Valmistele mausteliemi: Sillä aikaa kun selleri on uunissa, raasta pieneen kulhoon sitruunan kuori. Purista ja siivilöi joukkoon sitruunan mehu. Lisää rypsiöljy, hienonnettu rosmariini, suola ja pippuri. Tarkista maku ja vispaa ainekset sekaisin keskenään.

 

4. Kuori selleri veitsellä niin, että lihaa irtoaa mahdollisimman vähän. Kuoret voit käyttää esimerkiksi kasvisliemeen tai kastikkeeseen, jos et halua heittää niitä pois. Leikkaa noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi, mausta marinadilla ja siirrä foliovuokaan.

 

5. Grillaa sellereihin hiillostunut pinta kuumalla grillillä. Jos ei ole grilliä, voit lämmittää myös paistinpannun hohkaavan kuumaksi ja mausta sellereitä savuaromilla. Kääntele sellereitä aina välillä, jotta saat niihin tasaisemman paistopinnan. Tarjoile sellerit muiden grilliherkkujen kanssa kasvisvaihtoehtona tai vaikkapa päälisukkeena erilaisissa salaateissa, kasvis-, possu-, kana- tai nautaruoissa.

 

 

Valmistusaika: 25 min + 45 min kypsennysaika
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: folio, grilli