Grillattu Jerk-kanavarras

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

½ pakettia broilerin sisäfileetä

 

MARINADI
1 rkl kuminaa
¾ tl muskottipähkinää
¾ tl jauhettua kanelia
2 tl mustapippuria
4 cl konjakkia
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä chili
2 cm pala inkivääriä
1 dl kevätsipulia
1 limen mehu ja kuori raastettuna
2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Herkulliset kanavartaat saavat tässä reseptissä hurjasti makua!

 

1. Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin 10 minuuttia, jotta ne eivät pala grillatessa tai pannulla.

 

2. Esivalmistele marinadi: Paahda kuivia mausteita paistinpannulla konjakin kanssa välillä sekoittaen, kunnes mausteiden aromit alkavat tuoksua voimakkaasti. Varo, ettet polta mausteita! Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli, chili ja inkivääri. Nosta pannu sivuun ja anna jäähtyä hetki. Laita kaikki loputkin marinadin ainekset korkeaan sekoituskulhoon ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja siirrä odottamaan.

 

3. Tikuta broilerin sisäfileet varrastikkuihin ja laita vartaat marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Grillaa kuumassa grillissä molemmilta puolilta noin 5 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Nosta yläritilälle vetäytymään hetkeksi. Jos sinulla ei ole grilliä, voit myös paistaa vartaita pannulla 5 minuuttia per puoli ja siirtää ne folioon vetäytymään.

 

4. Tarjoile vartaat suoraan grillistä esimerkiksi raikkaan vesimeloni-mozzarellasalaatin ja muiden grilliherkkujen kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min + 30 min marinointiin