Greippinen Spagetti alle Vongole-simpukkapasta

989

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska >AOC Alsace

989

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska >AOC Alsace

Ainekset

SIMPUKKAKASTIKE: 500 g tuoreita sinisimpukoita tai hietasimpukoita 120 g sinisimpukoita suolaliemessä 1 nippu persiljaa 1 keltasipuli 4 valkosipulinkynttä 1 mieto punainen chili 1 kypsä greippi 3 dl valkoviiniä 250 g tuorespagettia 1 rkl neitsytoliiviöljyä ripaus suolaa tuoretta mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pasta alle vongole on makumatka Italiaan!

Valmista simpukkakastike:
Käy simpukat huolella läpi ja poista joukosta rikkinäiset ja auenneet. Valuta säilykesimpukat ja huuhtele huolella.

Hienonna persilja, kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet ja punainen chili. Kuori greipistä kaikki valkoinen osa ja hienonna hedelmäliha pieneksi kuutioksi. Kun kaikki raaka-aineet ovat valmiina, voit aloittaa kypsennyksen.

Kuumenna laakealla pannulla oliiviöljyä ja lisää hienonnetut kasvikset, kun öljy miltei savuaa. Kuullota hetki sekoitellen ja lisää sitten simpukat ja valkoviini.
Peitä pannu kannella ja anna valkoviinin höyryn kypsentää simpukoita 3-4 minuuttia. Pyörittele pannua voimakkaasti aina välillä, kansi edelleen kiinni. Kun simpukat aukeavat, kastike on valmista.
Poista sellaiset simpukat, jotka eivät ole auki.

Kypsennä tuorepasta pakkauksen ohjeiden mukaan runsaassa, öljytyssä suolavedessä. Siivilöi spagetti ja kaada simpukkakastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen imeytyä pastaan ja mausta vielä ennen tarjoilua.
Tarjoile greippinen Spagetti alle Vongole välittömästä joko sellaisenaan tuoreella persiljalla koristeltuna tai vaikkapa kotitekoisten ja rapeiden leipätikkujen kanssa.

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4