Greippinen Spagetti alle Vongole-simpukkapasta

3198

3 L

2u Duas Uvas Branco White hanapakkaus

Portugali > IG Lisboa

-%

3198

3 L

2u Duas Uvas Branco White hanapakkaus

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

500 g tuoreita sinisimpukoita tai hietasimpukoita
120 g sinisimpukoita suolaliemessä
1 nippu persiljaa
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
1 kypsä greippi
3 dl valkoviiniä
250 g tuorespagettia
1 rkl neitsytoliiviöljyä
ripaus suolaa
tuoretta mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Spagetti alle Vongole on makumatka välimerelliseen Italiaan!

 

Valmistele ensin kaikki raaka-aineet valmiiksi:

 

1. Käy simpukat huolella läpi ja poista joukosta rikkinäiset ja auenneet. Valuta säilykesimpukat ja huuhtele huolellisesti.

 

2. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko pieneksi. Hienonna persilja. Kuori greipistä kaikki valkoinen osa ja paloittele hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Kun kaikki raaka-aineet ovat valmiina, voit aloittaa kypsennyksen.

 

3. Kuumenna laakealla pannulla oliiviöljyä ja lisää hienonnetut kasvikset pannulle. Kuullota hetki sekoitellen ja lisää sitten simpukat ja valkoviini. Peitä pannu kannella ja anna valkoviinin höyryn kypsentää simpukoita 3-4 minuuttia. Pyörittele pannua voimakkaasti aina välillä, kansi edelleen kiinni. Kun simpukat aukeavat, kastike on valmista. Poista kaikki sellaiset simpukat, jotka eivät ole auki.

 

4. Kypsennä tuorepasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Siivilöi spagetti ja kääntele simpukkakastikkeen sekaan. Anna kastikkeen imeytyä pastaan ja mausta vielä ennen tarjoilua.

 

Tarjoile greippinen Spagetti alle Vongole välittömästi joko sellaisenaan tuoreella persiljalla koristeltuna tai vaikkapa kotitekoisten ja rapeiden leipätikkujen kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4