Graavattu siika

789

375 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry 375ml

Italia >DOC Prosecco

-%

789

375 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry 375ml

Italia >DOC Prosecco

-%

Ainekset

1 keskikokoinen siika
1 dl karkeaa suolaa
1,5 dl oliiviöljyä
1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta tilliä
3 tl rosépippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Graavattu lohi on monelle tuttu, mutta vaihtelu virkistää. Graavattu siika on aikamoista herkkua ja se sopii loistavasti esimerkiksi perunoiden kanssa tarjoiltavaksi tai leivän päälliseksi.

 

1. Poista fileistä kaikki ruodot pois ja taputtele talouspaperilla fileet kuiviksi.

 

2. Aseta fileet leivinpaperin päälle. Sirottele päälle suola, sokeri, pippurit ja päällimmäiseksi tillit. Kääri leivinpaperi tiukkaan pakettiin. Voit halutessa kääriä leivinpaperin päälle vielä sanomalehtiä suojakerrokseksi.

 

3. Anna kalan maustua jääkaapissa noin vuorokauden. Voit tarvittaessa avata paketin ja maistaa onko suolaisuus sopiva. Jos suolasuutta ei ole tarpeeksi, pistä paketti takaisin jääkaappiin vetäytymään vielä hetkeksi.

 

4. Fileeraa graavisuolattu siika ohuiksi siivuiksi. Laita laakeaan astiaan pohjanpeitto oliiviöljyä, sitten siikafileitä, sipulirenkaita, hienonnettua valkosipulia, tilliä, murskattua rosépippuria ja jatka kerroksittain. Päällimmäiseksi hiukan öljyä, runsaasti tillisilppua ja koristeeksi rosépippureita. Anna maustua vähintään vuorokausi.

 

Valmistusaika: 1-2 vrk
Annosmäärä: 6 annosta