Ainekset
500 g valmisgnoccheja
rouhittua mustapippuria
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
50 g Pecorino Romano juustoa
200 g mustapippuri tuorejuustoa
voita
basilikaa
VALMISTUSOHJE
Cacio e pepe on italialainen klassikkopasta, jossa yhdistyy pippuri ja juusto! Tällä kertaa siihen yhdistetään valmisgnocchit. Tämä annos on hetkessä valmis!
1. Aloita paistamalla ilmakuivattu kinkku pannulla rapeaksi. Niiden ollessa valmiita, siirrä ne pannulta sivuun.
2. Laita valmis gnocchit kiehuvaan veteen. Gnocchit ovat valmiita kun ne nousevat pintaan, noin 4 minuutin jälkeen. Ota 2,5 dl keitinvettä erilleen ja valuta sen jälkeen gnocchit siivilässä.
3. Paahda samalla pannulla hetken aikaa rouhittua mustapippuria ja lisää sen jälkeen pannulle voi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä keitinvesi ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon gnocchit ja sekoita. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon hieman pecorinoraastetta.
Viimeistele annos rapeilla kinkunpaloilla, basilikalla sekä pecorinoraasteella. Nauti!
Annosmäärä: 3
Valmistusaika: 20 min
Noin 3,30€ per annos