Glögilliset leipätikkuset

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia > IGT Puglia

-%

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia > IGT Puglia

-%

Ainekset

1 paketti voitaikinalevyjä
1 kananmuna + 1 dl glögiä
1 tl oreganoa
ripaus sormisuolaa
1 rkl vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 225C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla valmiiksi. Nosta taikina sulamaan.

 

Kaulitse lehtitaikinalevyt ohuemmiksi ja leikkaa pitkittäin kahteen osaan. Asettele levyt valmiiksi uunipellille. Riko kananmuna pieneen kulhoon, mittaa joukkoon glögi ja vatkaa. Voitele lehtitaikinasuikaleet ja ripottele pinnalle kuivattua oreganoa, sormisuolaa ja seesaminsiemeniä.
Tartu yksi kerrallaan levyjen molempiin päihin ja pyörittele päitä eri suuntiin, jotta saat aikaan kierteisiä tankoja. Nipistä päät kiinni ja voitele vielä ulkopuoli, jotta tangot pysyvät kasassa paiston aikana.

 

Paista tankoja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes taikinan pinta on kauniin kullanruskea.
Tarjoile sellaisenaan minkä tahansa aterian yhteydessä leivän sijaan tai herkullisesti pelkän viinin kanssa.

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 16
Erikoistyövälineet: pullasuti