Glögillä maustettu lihapata

1248

750 ml

Hope Shiraz Reserve

Australia >South Eastern Australia

-%

1248

750 ml

Hope Shiraz Reserve

Australia >South Eastern Australia

-%

Ainekset

800 g karjalanpaistiliha (kuutiot)

ripaus suolaa

10 kpl maustepippuria

3 porkkanaa

2 sipulia

3 laakerinlehteä

2 kanelitankoa

oksa rosmariinia

noin 5 dl glögiä

noin 2 dl vettä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Loppuvuoden herkullisin lihapata maustetaan glögillä!

 

1. Ota liha huoneenlämpöön noin 30 min ennen ruoan valmistamista. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pilko porkkana sekä sipuli.

 

2. Ruskista lihakuutiot paistinpannulla öljyssä. Kaada lihakuutiot pataan tai tilavaan uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon laakerinlehdet, kanelitangot sekä tuore rosmariini.

 

3. Lisää pataan porkkana sekä sipuli. Peitä ainekset vedellä ja glögillä. Voit lisätä pataan myös lorauksen punaviiniä.

 

4. Anna lihapadan muhia uunissa 175 asteessa noin 2-3 tuntia. Tarjoile valmis pata vaikkapa perinteiseen tapaan perunoiden kera!

 

Annosmäärä: 6-8
Valmistusaika: noin 3 h

Spread the love