Ainekset
800 g karjalanpaistiliha (kuutiot)
ripaus suolaa
10 kpl maustepippuria
3 porkkanaa
2 sipulia
3 laakerinlehteä
2 kanelitankoa
oksa rosmariinia
noin 5 dl glögiä
noin 2 dl vettä
VALMISTUSOHJE
Loppuvuoden herkullisin lihapata maustetaan glögillä!
1. Ota liha huoneenlämpöön noin 30 min ennen ruoan valmistamista. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pilko porkkana sekä sipuli.
2. Ruskista lihakuutiot paistinpannulla öljyssä. Kaada lihakuutiot pataan tai tilavaan uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon laakerinlehdet, kanelitangot sekä tuore rosmariini.
3. Lisää pataan porkkana sekä sipuli. Peitä ainekset vedellä ja glögillä. Voit lisätä pataan myös lorauksen punaviiniä.
4. Anna lihapadan muhia uunissa 175 asteessa noin 2-3 tuntia. Tarjoile valmis pata vaikkapa perinteiseen tapaan perunoiden kera!
Annosmäärä: 6-8
Valmistusaika: noin 3 h