Gjuvétch – bulgarialainen lihapata

1248

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

1248

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

800 g perunaa

400 g lammasta

400 g nautaa

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

voita tai öljyä

3 laakerinlehteä

2 rkl makeaa paprikajauhetta

2 tl mustapippuria

1 rkl kesäkynteliä

3 tl suolaa

1 1/2 dl valkoviiniä

1 1/2 dl vettä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Bulgarialainen lihapata Gjuvétch (Gyuveche) on ruoka, jonka annetaan hautua pitkään matalalla lämmöllä. Annos valmistetaan perinteisesti kauniiseen savipataan ja siitä nimi Gyuveche tuleekin! Tätä reseptiä voi muokata oman maun mukaan, lisäillen pataan erilaisia kasviksia ja lihoja. Voit myös paiston loppuvaiheilla rikkoa kananmunan padan päälle!

 

1. Aloita pesemällä perunat ja paloittelemalla ne. Leikkaa myös lihat, valkosipuli ja sipuli paloiksi.

 

1. Asettele pataan kerros perunaa ja sitten kerros lihoja. Ripottele päälle sipulia, valkosipulia ja mausteita. Tee useampi kerros samalla tyylillä.

 

2. Kaada pataan viini ja vesi. Kypsennä 120-asteisessa uunissa noin 5–6 tuntia. Voit myös valmistaa annoksen nopeammin korkemmalla lämmöllä, 200 asteessa noin 2 tuntiakin riittää. Voit myös paiston loppuvaiheilla rikkoa kananmunan padan päälle ja lisätä juustoa!

 

Annosmäärä: 8

Valmistusaika: 2-6 h