Frikadellit sitruuna-palsternakka-kastikkeessa

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico

Italia > DOCG Chianti Classico

-%

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico

Italia > DOCG Chianti Classico

-%

Ainekset

FRIKADELLIT
400g jauhelihaa
1 rkl sinappia
2 kananmunaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl perunatärkkelystä

suolaa ja pippuria
lihalientä keittämiseen

 

SITRUUNA-PALSTERNAKKAKASTIKE
2 isoa palsternakkaa
mustapippuria

1 laakerinlehti
1 rkl vahvaa kahvia
6 dl lihalientä
1 sitruunan kuori ja mehu
1 rkl maizenaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Frikadellit ovat keittämällä kypsennettyjä lihapullia.

 

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä keskenään jauheliha, sinappi, kananmunat, valkosipuli, perunatärkkelys ja mausteet.

 

2. Nypi tasaiseksi massaksi käsin, jotta jauhelihan rakenne rikkoutuu.

 

3. Nostele lihapullataikinasta ruokalusikalla pieniä pullia ja keitä niitä lihaliemessä noin viisi minuuttia.

 

4. Nostele kypsät pullat varovaisesti talouspaperin päälle jäähtymään.

 

5. Kuori ja paloittele palsternakat. Paahda palsternakkakuutioita kuumassa teräskattilassa mausteiden kanssa.

 

6. Säikäytä paahtuneet palsternakat tilkalla vahvaa kahvia ja kaada päälle lihaliemi, kun kahvi on haihtunut. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes palsternakka on kypsää ja neste on haihtunut noin puoleen.

 

7. Poista joukosta laakerinlehti ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta sitruunan kuorella, mehulla ja saosta tarvittaessa maizenalla.

 

Lisää frikadellit kastikkeen joukkoon ja tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai kasvisten kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min.
Annosmäärä: 4-6 annosta