Fetasalaatti neulapavuista

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

Ainekset

1 punasipuli
1 paketti fetaa + oliiviöljyä
300 g neulapapuja
200 g tuoreita sokeriherneitä
1 pussi tuoretta pinaattia tai mangoldia

 

Salaatinkastike
1 rkl dijon-sinappi
1 rkl hunaja
2 rkl omenaviinietikka
1 dl rypsiöljy

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 220C asteeseen. Suikaloi kuorittu punasipuli ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuutioi feta ja paahda molempia uunissa muutama minuutti, kunnes palojen pinta ruskistuu hieman. Sivele kuutiot sekä sipulit oliiviöljyllä ja siirrä syrjään odottamaan.

 

2. Varaa lähellesi kulho jääkylmää vettä ja siivilä. Leikkaa neulapavuista päät pois ja oman makusi mukaan joko kuori herneet tai poista niistä lehtiruodit. Kiehauta kattilallinen vettä ja ryöppää vihreitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Kasvisten tulisi vain vaihtaa kevyesti väriä, jotta ne säilyttävät rapeutensa. Siivilöi pavut ja herneet kattilasta ja jäähdytä välittömästi kylmässä vedessä. Älä jätä palkokasveja kylmään veteen pitkäksi aikaa lillumaan, vaan nosta ne jäähtyneinä talouspaperille kuivumaan. Pese salaatti samalla kertaa ja kuivaa.

 

3. Valmista kastike: mittaa sinappi, hunaja, omenaviinietikka sekä öljy korkeaan astiaan ja sekoita ne sauvasekoittimella tai vispilällä paksuksi kastikkeeksi.

 

4. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja tarjoile kesäinen salaatti esimerkiksi grillatun maissin tai broilerinkoipien kanssa.

 

Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: sauvasekoitin