Fenkolinen appelsiini-graavilohi

1298

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

1298

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

Ainekset

500-600 g suomustettua, ruodotonta lohifileetä
karkeaa suolaa

sokeria
1 appelsiinin kuori

 

LIEMI:
1 fenkoli
¼ dl fenkolinsiemeniä
3 dl etikkaa
5 dl vettä
2,5 dl appelsiinimehua
1,5 dl sokeria
60 g suolaa
3 laakerinlehteä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Poista lohifileestä selkäevä ja vatsarasva. Leikkaa filee puoliksi leveyssuunnassa ja kuivaa huolellisesti. Siirrä fileet isoon vuokaan ja peitä suola-sokeri seoksella, jonka suhde on 60 % suolaa ja 40 % sokeria. Raasta päälle appelsiinin kuori. Anna lohen graavautua noin 20 minuuttia sillä aikaa kun valmistelet liemen.

 

2. Viipaloi fenkoli karkeasti ja paahda pannulla fenkolinsiemenet. Mittaa kattilaan kaikki loput liemen ainekset ja keitä fenkoliviipaleiden ja siementen kanssa noin 15 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

 

3. Huuhtele lohi ylimääräisestä suolasta ja sokerista. Kuivaa varovasti talouspaperilla ja kaada jäähtynyt liemi lohen päälle vuokaan niin, että lohi peittyy kokonaan. Anna marinoitua noin 30 minuuttia jääkaapissa.

 

4. Nosta lohi liemestä ja kuivaa huolellisesti. Leikkaa lohesta ohuita siivuja ja tarjoile graavilohi esimerkiksi tuoreen appelsiinisalaatin tai kirkkaan perunasalaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 1h 15 min
Annosmäärä: 6