Etelä-Afrikkalainen Bobotie

1149

750 ml

Colossal Reserva Red

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1149

750 ml

Colossal Reserva Red

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

BOBOTIE:
1 dl maitoa
½ dl korppujauhoja
1 sipuli
1 omena
1 rkl öljyä
2 rkl currya
400 g jauhelihaa
2 tl timjamia
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
2 rkl sitruunanmehua
½ dl mantelilastuja

 

MUNAMAITO:
3 kananmunaa
3 dl maitoa
4 kpl laakerinlehteä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Bobotie on mausteinen jauhelihapaistos, joka kuorrutetaan munamaidolla. Paistosta pidetään Etelä-Afrikan kansallisruokana ja paistos maistuukin koko perheelle. Bobotie muistuttaa rakenteeltaan lihamureketta tai moussakaa.

 

Esilämmitä uuni 185C asteeseen.

 

1. Sekoita maito ja korppujauhot keskenään ja anna turvota. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi omena.

 

2. Kuumenna öljyä varovasti paistinpannussa ja sekoita öljyyn curry. Lisää sipuli ja kuullota pehmeiksi. Sekoita joukkoon omenakuutiot ja kuullota, kunnes omenat saavat hieman väriä. Kaada seos kulhoon korppujauhoseoksen joukkoon.

 

3. Ruskista jauheliha ja lisää korppujauhoseoksen sekaan. Mausta timjamilla, rakuunalla, suolalla, sitruunanmehulla ja mantelilastuilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

 

4. Sekoita keskenään munat ja maito ja kaada seos vuokaan. Asettele laakerinlehdet koristeeksi.

 

5. Paista uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.

 

Tarjoa kuumana riisin kanssa. Lisukkeina toimii hyvin mangochutney, ananaspalat, banaaniviipaleet tai vaikka pieniksi kuutioiksi leikattu paprika.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 5