Erilainen tacu tacu -kanasalaatti

1168

750 ml

Piqueras El Abuelo Extra Dry

Espanja

-%

1168

750 ml

Piqueras El Abuelo Extra Dry

Espanja

-%

Ainekset

TACU TACU -KANA:
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen chili
1/2 limen mehu
2 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
150 g kananpojan rintafileetä eli yksi rintafilee

 

LÄMMIN SALAATTIPOHJA:
1 iso punainen paprika
1/2 punasipuli ja valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä tai voita paistamiseen
1 dl artisokansydämiä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl laadukasta balsamicoa

tuoretta persiljaa viimeistelyyn

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 220C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

2. Valmistele Tacu tacu -kana. Hienonna valkosipuli ja chili karkeasti siemenineen päivineen. Sekoita hienonnetut aineet limemehun, öljyn ja mausteiden kanssa marinadiksi. Hiero marinadi broilerifileen pintaan ja jätä liha maustumaan vähintään 20 minuutiksi. Nosta kanafilee marinadista, pyyhi enimmät sattumat pinnalta ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kana on kauttaaltaan kypsää.

 

3. Valmista lämmin salaattipohja. Viipaloi paprika ja poista sen sisältä siemenet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kasviksia kuumalla pannulla muutama minuutti, jotta sipulien ja paprikoiden rakenne pehmenee. Lisää pannulle artisokansydämet, mausteet ja balsamico. Sekoittele kasviksi kovalla lämmöllä hetki, jotta kasvikset karamellisoituvat kevyesti. Nosta pannu liedeltä, kun kasvikset tuntuvat vielä vähän rapeilta.

 

4. Tarjoile tacu tacu kanafilee lämpimien kasvisten ja tuoreen persiljan kanssa. Saat tehtyä salaatista myös ruokaisamman lisäämällä kasvisten joukkoon couscousia tai kypsää täysjyväriisiä.

 

Valmistusaika: 50 min
Annosmäärä: 2 annosta

Noin 4€ per annos