Erilainen perunasalaatti

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

Ainekset

6 keitettyä perunaa

100 g parmesaanijuustoa

loraus oliiviöljyä

ripaus suolaa ja pippuria

60 g salaattisekoitus

1 rkl kapriksia

 

SALAATTIKASTIKE

¾ dl oliiviöljyä

1 rkl sinappia

1 tl hunajaa

1 tl punaviinietikkaa

suolaa ja pippuria    

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perunasalaatti sopii juhlaan kuin juhlaan! Tämä salaatti tehdään uudella tyylillä uunissa paahdetuista perunoista. Rapeat parmesaanilla kuorrutetut perunat maistuvat myös sellaisenaan.

 

1. Leikkaa keitetyt perunat ohuiksi siivuiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lorauta perunaviipaleiden päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta jokaisen perunaviipaleen päälle reilu kerros parmesaanijuustoa.

 

2. Paista perunoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saanet väriä ja rapeutta.

 

3. Tee sinaappinen salaattikastike näin: kaada kulhoon oliiviöljy, sinappi, hunaja, punaviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Tarkista maku. Lisää kulhoon salaattisekoitus ja sekoita niin, että kastiketta on tasaisesti koko salaattipohjassa.

 

4. Levitä tarjoiluastiaan salaattipohja, paahdetut perunat ja kaprikset. Raasta kuorimaveitsellä parmesaanilastuja salaatin päälle.

 

Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 30 min

 

Viinisuositus: Nugan Dreamer´s Chardonnay

Spread the love