Ainekset
250 g voita
2½ dl fariinisokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl sitruuna-aromia
2 tl leivinjauhetta
200 g rusinoita
50 g mantelirouhetta
1 ps kuorittuja kokonaisia manteleita
1 rs sukaattia
appelsiinin kuoripala
100 g punaisia kirsikoita
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
VALMISTUSOHJE
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet, mantelirouhe ja hedelmät, lukuunottamatta punaisia kirsikoita keskenään. Lisää kuivat aineet ja aromi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada ja tasoita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija n. 24 cm). Koristele kakku punaisilla kirsikoilla ja manteleilla. Paista kakku 150 asteisen uunin alatasolla noin 1- 1½ tuntia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla.
3. Tee kakulle kuorrutus ennen tarjoilua. Sekoita tomusokeriin sitruunamehua kunnes seos on sopivan juoksevaa. Kaada kuorrutus kakulle.
Valmistusaika: 2 tuntia
Annosmäärä: 12-15 palaa