Crème brûlée

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

Ainekset

puolikas vaniljatanko

3,3 dl kuohukermaa

1 dl maitoa (kevytmaito)

4 kananmunan keltuaista

0,5 dl sokeria

ruokokidesokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Helposti valmistettava Creme brulee on jälkiruokien aatelistoa. Rapea, kova kuori syntyy paahtamalla ruokokidesokeria pintaan juuri ennen tarjoilua.

1. Aloita leikkaamalla vaniljatanko puoliksi pystysuunnassa. Kaavi vaniljatangon sisus veitsellä. Lisää tanko ja kaavittu sisus kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.

 

2. Kuumenna kattilassa oleva seos hitaasti kiehumispisteeseen.

 

3. Yhdistä keltuaiset ja sokeri kulhossa, ja vatkaa niitä hetken kevyesti käsin. Kaada kuuma kerma-maitoseos munamassan joukkoon ohuena nauhana. Muista sekoittaa koko aika seosta, mutta riittävän rauhallisesti, ettei pinnalle muodostu vaahtoa (pienet pinnalle muodostuvat kuplat ovat ok).

 

4. Kaada valmis seos siivilän läpi annosvuokiin. Käytä samoja vuokia missä tarjoilet bruleen.

 

5. Nosta vuoat uunin kestävään astiaan, siirrä uuniin keskitasolle, kaada astiaan kuumaa vettä (keitä ennakkoon esim. vedenkeittimessä) niin, että se ulottuu noin annosvuokien puoliväliin. Kypsennä 150 asteessa 30-35 min. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

 

6. Ripottele ruokokidesokeria annosvuokien päälle juuri ennen tarjoilua ja paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella.

 

Annosmäärä: 4-6
Valmistusaika: 1 h + jäähdytys jääkaapissa 2-3 tuntia