Cape Malay -simpukoita

1498

750 ml

Pizzolato Prosecco Organic Brut

Italia >DOC Prosecco

-%

1498

750 ml

Pizzolato Prosecco Organic Brut

Italia >DOC Prosecco

-%

Ainekset

1 kg simpukoita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl tuoretta inkivääriä
½ punainen chili
oliiviöljyä
1 rkl curryjauhetta
½ tl juustokuminaa
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl makeaa chutneyta
2 ½ dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
½ sitruunan kuori
2 rkl sitruunanmehua
1 ruukku korianteria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Puhdista simpukat huolellisesti juoksevan, kylmän veden alla.

 

2. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta auki olevia simpukoita. Jos ne menevät kiinni, ne ovat tuoreita. Heitä auki jääneet simpukat pois.

 

3. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna chili. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipulit, valkosipuli, inkivääri, chili, sekä curryjauhe ja juustokumina. Kuullota hetki ja lisää mukaan valkoviini, chutney ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

4. Anna kiehua noin 5 minuuttia ja lisää simpukat kattilaan. Laita kansi päälle ja keitä simpukoita 2–3 minuuttia. Sekoita varovasti ja lisää lopuksi mukaan raastettua sitruunankuorta ja -mehua.

 

5. Anna simpukoiden maustua lämpimässä liemessä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Koristele korianterilla.

 

Tarjoile tuoreen leivän tai keitetyn riisin kera.

 

Vinkki! Hyvä perussääntö on se, että simpukat ovat kypsiä kun ne aukeavat. Ja ne yksilöt, jotka eivät aukea, tulee heittää pois.

 

Resepti: Louise Mérus kirjasta: Mina smaker från Kapstaden
Kuva: Nadine Greeff