Ainekset
UPPOPAISTETTU CAMEMBERT
1 pkt camembert-juustoa
3 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa
3 dl korppujauhoja
4 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen
puolukkahilloa
VALMISTUSOHJE
Tiesitkö, että herkullisen camembertin voit myös ronskisti paneroida ja uppopaistaa?
1. Kuumenna rypsiöljy keskikokoisessa kattilassa 180°C asteiseksi.
2. Mittaa yhteen kulhoon vehnäjauhot, riko toisessa munien rakenne haarukalla ja mittaa kolmanteen korppujauhot.
3. Pyörittele jääkaappikylmä camembert ensin vehnäjauhoissa, sitten rikotussa kananmunamassassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. On tärkeää, että juusto on kauttaaltaan leivityksen peitossa ennen paistamista.
4. Friteeraa juusto öljyssä heti leivityksen jälkeen, kunnes kuori on kullankeltainen (noin 3 minuuttia). Nosta juusto valumaan talouspaperin päälle.
Tarjoa juusto puolukkahillon ja esimerkiksi leivän ja salaatin kanssa.
Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 4