Maailman maut Nauta SuosituimmatKlassinen Burgundinpata 12 98 750 ml Bonpas Côtes du RhôneRanska >AC Côtes-du-Rhône VIINISUOSITUS AINEKSETKASVIKSET: 2 sipulia 2 valkosipulinkynttä 2 porkkanaa 200 g herkkusieniä 1/2 prk hillosipuleita 600 g naudanpaistia öljyä paistamiseen 1 pkt pekonia 1/2 pulloa punaviiniä 1/2 l lihalientä 2 kpl laakerinlehteä 1 tl timjamia suolaa pippuria 1/2 prk tomaattimurskaa 2 tl sokeria VALMISTUS VALMISTUS Burgundinpata on pataruokien aatelia. Tämä ranskalainen klassikko on lähtöisin burgundin alueelta Ranskasta. Pitkään haudutettu naudanliha yhdessä pikkusipuleiden ja juuresten kanssa haudutetaan punaviinissä pitkään. Mukaan laitetaan pekonia ja herkkusieniä. Burgundinpata sopii mainiosti perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa ja itseoikeutettu seuralainen on hyvä ranskalainen punaviini.Ensimmäisenä reseptin esitteli ensimmäinen ranskalainen huippukokki, aikansa julkkiskokki Auguste Escoffier 1900-luvun alussa. Burgundinpata kelpaa yhtä lailla kotipöytään, kuin huippuravintoloiden ruokalistoille. Se on erinomainen ruoka jaettavaksi suuremman seurueen kesken, mutta toisaalta se on erinomaista lämmitettynä seuraavina päivinä useimpien pataruokien tapaan. Kokeile nyt Rosan reseptiä ja valmista viikonlopuksi ihana burgundinpata.Esivalmistele kasvikset: Silppua sipulit ja suikaloi kuoritut porkkanat. Suikaloi herkkusienet ja aseta kaikki raaka-aineet syrjään. Valuta hillosipulit.Valmistele pata: Kuutioi naudanpaisti ja ruskista kuutiot pekonin kanssa hyvin joka puolelta isolla padassa. Lisää sipulit ja herkkusienet ja paista hetki. Lisää tomaattimurska ja sokeri ja kuullota vielä 5 minuuttia keskilämmöllä. Kaada päälle puolisen pulloa punaviiniä, jotta maut irtoavat pannusta. Lisää mausteet ja lihalientä niin, että lihat juuri peittyvät. Anna hautua hiljalleen noin 30 minuuttia kunnes liha on täysin mureaa..Tarjoa pata perinteisesti keitettyjen perunoitten tai muusin kera.Valmistusaika: 45 min Annosmäärä: 4-5 | Tulosta resepti tästä. AINEKSET Share This 31 joulukuun, 2018
Kategorian mukaanKaikkiSuosituimmatKotiruokaGrilliruokaÄyriäisetJälkiruoatJauhelihaJuustoKalaKana & KalkkunaKasvisKeitotLammasLeivontaLisukkeetMaailman mautMakkaraNautaNopeat ReseptitPastaPizzaPorsasRiisiRiistaSalaatitSesonkiSienetUuniruokaVegaaniLohiPiirakat Kylmäsavuporocarpaccio Pintakypsennetty Poro Carpaccio Hapanjuuriblinit Kermaiset sorsan rintafileet ja kukkakaalipyree Härkäruukku Pigs in blankets - Nakkipiilot Riimipeuracrostinit Karjalanpaistia Lehtipihvit porsaan ulkofileestä punaviini-maustevoilla Uuni-camembert juustoleipä Smetanainen uunilohi Poro-suppilovahverorisotto Pikkelöidyt viinirypäleet juustotarjottimelle Ylikypsää porsaanposkea ja paahteinen perunamuusi Punajuuripesto-vuohenjuustokierteet Loimulohimakit Poronkäristys ja perunamuusi Kantarellipasta
Kategorian mukaanKaikkiSuosituimmatKotiruokaGrilliruokaÄyriäisetJälkiruoatJauhelihaJuustoKalaKana & KalkkunaKasvisKeitotLammasLeivontaLisukkeetMaailman mautMakkaraNautaNopeat ReseptitPastaPizzaPorsasRiisiRiistaSalaatitSesonkiSienetUuniruokaVegaaniLohiPiirakat