Klassinen Burgundinpata

1349

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

-%

1349

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

-%

Ainekset

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
200 g herkkusieniä
600 g naudanpaistia
1 pkt pekonia
1/2 plo punaviiniä
1/2 l lihalientä
2 kpl laakerinlehteä
1 tl timjamia
suolaa ja pippuria
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl sokeria
öljyä paistamiseen

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Burgundinpata on pataruokien aatelia! Burgundinpata kelpaa yhtä lailla kotipöytään, kuin huippuravintoloiden ruokalistoille. Se on erinomainen ruoka jaettavaksi suuremman seurueen kesken. 

 

1. Silppua sipulit ja suikaloi kuoritut porkkanat. Suikaloi herkkusienet ja aseta kaikki raaka-aineet syrjään.

 

2. Kuutioi naudanpaisti ja ruskista kuutiot paloitellun pekonin kanssa hyvin joka puolelta isolla padassa. Lisää sen jälkeen sipulit, herkkusienet sekä porkkanat ja paista hetki.

 

3. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä 5 minuuttia keskilämmöllä. Kaada päälle puolisen pulloa punaviiniä. Lisää mausteet ja lihalientä niin, että lihat juuri peittyvät.

 

4. Anna hautua hiljalleen noin 1-2 tuntia tai jopa 4 tuntia, jos aikaa riittää. Mitä kauemmin annat hautua, sitä mureampaa lihaa saat!

 

Tarjoa pata perinteisesti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.

 

Valmistusaika: n. 2 h 30 min
Annosmäärä: 6-8 annosta

Spread the love