Klassinen Burgundinpata

1598

750 ml

Domaine Maire Grand Minéral Pinot Noir

Ranska

1598

750 ml

Domaine Maire Grand Minéral Pinot Noir

Ranska

Ainekset

KASVIKSET: 2 sipulia 2 valkosipulinkynttä 2 porkkanaa 200 g herkkusieniä 1/2 prk hillosipuleita 600 g naudanpaistia 1 pkt pekonia 1/2 pulloa punaviiniä 1/2 l lihalientä 2 kpl laakerinlehteä 1 tl timjamia suolaa pippuria 1/2 prk tomaattimurskaa 2 tl sokeria öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Burgundinpata on pataruokien aatelia!

Tämä ranskalainen klassikko on lähtöisin burgundin alueelta Ranskasta. Pitkään haudutettu naudanliha yhdessä pikkusipuleiden ja juuresten kanssa haudutetaan punaviinissä pitkään. Mukaan laitetaan pekonia ja herkkusieniä. Burgundinpata sopii mainiosti perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa ja itseoikeutettu seuralainen on hyvä ranskalainen punaviini.

Ensimmäisenä reseptin esitteli ensimmäinen ranskalainen huippukokki, aikansa julkkiskokki Auguste Escoffier 1900-luvun alussa. Burgundinpata kelpaa yhtä lailla kotipöytään, kuin huippuravintoloiden ruokalistoille. Se on erinomainen ruoka jaettavaksi suuremman seurueen kesken, mutta toisaalta se on erinomaista lämmitettynä seuraavina päivinä useimpien pataruokien tapaan. Kokeile nyt Rosan reseptiä ja valmista viikonlopuksi ihana burgundinpata.

Esivalmistele kasvikset:
Silppua sipulit ja suikaloi kuoritut porkkanat.
Suikaloi herkkusienet ja aseta kaikki raaka-aineet syrjään.
Valuta hillosipulit.

Valmistele pata:
Kuutioi naudanpaisti ja ruskista kuutiot pekonin kanssa hyvin joka puolelta isolla padassa.
Lisää sipulit ja herkkusienet ja paista hetki.
Lisää tomaattimurska ja sokeri ja kuullota vielä 5 minuuttia keskilämmöllä.
Kaada päälle puolisen pulloa punaviiniä, jotta maut irtoavat pannusta.
Lisää mausteet ja lihalientä niin, että lihat juuri peittyvät.
Anna hautua hiljalleen noin 1-2 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa..

Tarjoa pata perinteisesti keitettyjen perunoitten tai muusin kera.

Valmistusaika: n. 2-2,5h
Annosmäärä: 4-5