Ainekset
4 briossi- tai hampurilaissämpylää
4 naudan burgerpihviä + voita paistamiseen
4 cheddarviipaletta
punasipuli
korianteria
1 ruukku jääsalaattia
2 dl kimchiä
CHILIMAJONEESI
1 dl majoneesia
1 rkl korealaista chilitahnaa (Sempio Gochujang)
0,5 tl savuaromia
VALMISTUSOHJE
Tällä kertaa heitetään korealaista twistiä burgereihin kimchillä ja chilimajoneesilla!
1. Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Sekoita keskenään majoneesi, kermaviili ja chilitahna. Mittaa tarkasti joukkoon savuaromi ja mausta. Tarkista maku ja tasapainota makusi mukaan. Laita jääkaappiin maustumaan.
2. Suikaloi ohuiksi siivuiksi punasipuli ja silppua korianteri. Pese ja kuivaa salaatinlehdet. Valuta kimchi.
3. Paista pannulla naudan burgerpihvit pienessä määrässä voita. Laita cheddarviipaleet sulamaan jokaisen pihvin päälle ja siirrä folion alle odottamaan.
4. Lämmitä sämpylöitä uunissa noin minuutti, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Levitä kastike sämpylöiden pohjalle ja lado päälle pihvi, muut täytteet ja valutettu kimchi. Peitä sämpylän kannella ja kiedo halutessasi tarjoilupaperiin tai asettele lautaselle.
Tarjoile burgeri esimerkiksi bataattiranskalaisten tai coleslaw´n kanssa.
Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4