Buffalo-lohisalaatti ja lämpimät rieskat

1048

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1048

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

RIESKAT

2 dl ohrajauhoja

2 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

2 dl kylmää vettä

 

SALAATTI

400-600g lämminsavu- tai loimulohta

250 g (2 pussia) buffalomozzarellaa

100 g mustia oliiveja

100 g kirsikkatomaatteja

1 keltainen paprika

½ kurkku ja punasipuli

1 pussi valmista salaattisekoitusta tai rucolaa

oliiviöljyä ja mustapippurirouhetta viimeistelyyn

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Loimu- tai lämminsavulohi, buffalomozzarella, oliivit, kirsikkatomaatit ja hyvä oliiviöljy tekevät mahtavan ruokaisan salaatin, jonka kanssa nautitaan tuoreita lämpimiä rieskoja. Voit myös halutessasi lisätä salaattiin erilaisia pähkinöitä ja kuivattujen aprikoosien palasia.

 

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

2. Sekoita kaikki taikinan ainekset nopeasti keskenään. Jätä taikina pehmeäksi, jotta rieskoista ei tule liian jauhoisia. Jaa taikina noin 6-8 osaan ja painele käsin litteiksi lituskoiksi suoraan uunipellille. Jauhota kiekkojen pinnat, kaulitse mahdollisimman ohuiksi ja pistele haarukalla täyteen pieniä reikiä. Paista rieskoja uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kumisee ontosti pohjaa koputettaessa. Kääri rieskat leivinliinaan jäähtymään, jotta ne pysyvät pehmeinä.

 

3. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään sillä aikaa, kun rieskat ovat uunissa. Murenna savulohi ja mozzarella salaatin joukkoon viimeisinä, jotta ne pysyvät näyttävän näköisinä. Voit halutessasi myös hienosäätää salaattia lisäämällä siihen kuivattuja aprikooseja, ryöpättyä nokkosta tai pähkinöitä.

 

4. Tarjoile Buffalo-lohisalaatti sellaisenaan lämpimien rieskojen ja voin kanssa. Viimeistele annokset laadukkaalla oliiviöljyllä ja tuoreella mustapippurilla.

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4-6