Buffalo-lohisalaatti ja lämpimät rieskat

1349

750 ml

Pizzolato Organic Prosecco Rose Brut

Italia > DOC Prosecco

-%

1349

750 ml

Pizzolato Organic Prosecco Rose Brut

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

RIESKAT

2 dl ohrajauhoja

2 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

2 dl kylmää vettä

 

SALAATTI

noin 400 g lämminsavu- tai loimulohta

250 g buffalomozzarellaa

100 g mustia oliiveja

100 g kirsikkatomaatteja

½ kurkku ja punasipuli

1 pussi salaattisekoitusta tai rucolaa

oliiviöljyä ja pippuria viimeistelyyn  

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Loimu- tai lämminsavulohi, buffalomozzarella, oliivit, kirsikkatomaatit ja hyvä oliiviöljy tekevät mahtavan ruokaisan salaatin, jonka kanssa nautitaan tuoreita lämpimiä rieskoja.

 

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

2. Sekoita kaikki taikinan ainekset nopeasti keskenään. Jätä taikina pehmeäksi, jotta rieskoista ei tule liian jauhoisia. Jaa taikina noin 6-8 osaan ja painele käsin litteiksi lituskoiksi suoraan uunipellille. Jauhota kiekkojen pinnat, kaulitse mahdollisimman ohuiksi ja pistele haarukalla täyteen pieniä reikiä. Paista rieskoja uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kumisee ontosti pohjaa koputettaessa. Kääri rieskat leivinliinaan jäähtymään, jotta ne pysyvät pehmeinä.

 

3. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään sillä aikaa, kun rieskat ovat uunissa. Murenna savulohi ja mozzarella salaatin joukkoon viimeisinä, jotta ne pysyvät näyttävän näköisinä. Voit halutessasi myös soveltaa reseptiä lisäämällä siihen kuivattuja aprikooseja tai pähkinöitä.

 

4. Tarjoile Buffalo-lohisalaatti sellaisenaan lämpimien rieskojen ja voin kanssa. Viimeistele annokset laadukkaalla oliiviöljyllä ja pippurilla.

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4