Broileripullat chili-currykastikkeessa

1298

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1298

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

BROILERIPULLAT

1 pieni sipuli

½ dl ruokakermaa

ruiskorppujauhoja

1 kananmuna

suolaa

1-2 valkosipulinkynttä murskattuna

2 tl currya

1½ tl inkivääriä

½ chili

400 g broilerin jauhelihaa

 

KASTIKE

2 valkosipulinkynttä

1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

2 tl currya

2 tl sriracha-chilikastiketta

1½ dl ruokakerma

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mehevät broileripullat kylpevät padassa chilin ja curryn kanssa!

 

1. Valmista broileripullat. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko chili pieneksi. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kulhoon ½ dl ruokakermaa ja korppujauhot. Vatkaa joukkoon kananmuna.

 

2. Mausta currylla, chilillä, inkiväärillä, suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon sipuli. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki. Lisää joukkoon broilerin jauheliha ja vaivaa taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

 

3. Pyörittele taikinasta kostein käsin suuria, noin 5 cm kokoisia pullia, ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Nosta pullat uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin kultaisen pinnan.

 

4. Valmista kastike kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Valmista kanaliemi mikrossa tai kattilassa liedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös lehtipersilja.

 

5. Kuumenna voi kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä hetki. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kanaliemi vispilällä sekoittaen ja anna kastikkeen saostua välillä.

 

6. Kun kastike kiehahtaa, lisää ruokakerma ja sekoita. Nosta kasari liedeltä odottamaan. Kun pullat ovat kypsiä, nosta kasari takaisin liedelle, lisää kastikkeeseen srirachaa ja kaada joukkoon broileripullat.

 

7. Anna muhia 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä kannen alla ja viimeistele persiljalla tai muilla yrteillä!

 

Valmistusaika: 1 h