Broilerinmaksa bruchetta

1498

1399

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-7%

1498

1399

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-7%

Ainekset

BROILERINMAKSAMOUSSE:
150 g broilerinmaksaa (pakaste)
75 g voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria myllystä
tuoretta lehtipersiljaa
1 sitruunan mehu
1 ½ dl kuohukermaa

4 viipaletta vaaleaa leipää
2 suolakurkkua
puolukoita koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Ota maksa hyvissä ajoin sulamaan ennen työstämistä, mielellään jo edellisenä päivänä.

2. Valmistele broilerinmaksamousse: Sulata voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori ja paloittele sillä aikaa sipulit. Kuullota sipuleita voissa noin 15 minuuttia, kunnes ovat täysin pehmenneet ja karamellisoituneet. Valuta broilerinmaksa ja paista sipulien joukossa muutama minuutti molemmin puolin. Maksan saa olla keskeltä vielä pinkkiä, jotta maksamoussesta ei tule ylikypsän makuista. Nosta kattila liedeltä jäähtymään.

3. Aja paistetut maksat sipulien kanssa sileäksi massaksi ja lisää tarvittaessa joukkoon pieni määrä kermasta. Mausta hyvin suolalla, pippurilla, hienonnetulla lehtipersiljalla ja sitruunan mehulla. Tarkista maku. Vaahdota kerma ja lisää jäähtyneen moussen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Paahda leivät leivänpaahtimessa tai pannulla. Leikkaa suolakurkut viipaleiksi. Voitele leivät maksamoussella ja tarjoile suolakurkkuviipaleiden ja puolukoiden kanssa.

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4-6
Erikoistyövälineet: leivänpaahdin, sauvasekoitin