Broilerin rintaa, pinaattia ja herkkusieniä

1498

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1498

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

4 broilerin rintafileetä

1 purjo

200g herkkusieniä

60g babypinaattia

1 rkl hienonnettua ruohosipulia

3 dl ruokakermaa

2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl vehnäjauhoja

suolaa

öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Lisää ruokalusikallinen öljyä kuumalle pannulle. Viillä terävällä veitsellä broilerin fileisiin muutaman millimetrin syvät viillot molemmin puolin. Paista broilerinfileitä n. 4 minuuttia molemmilta puolilta, ja siirrä syrjään. Pidä lämpiminä folion alla.

 

2. Lisää pannulle hieman öljyä. Hienonna purjon valkoinen osa ja herkkusienet. Lisää purjo ja herkkusienet pannuun yhdessä valkosipulimurskan kanssa, ja kypsennä keskilämmöllä muutama minuutti kunnes purjo pehmenee. Sirottele päälle vehnäjauhot ja hieman suolaa. Jatka kypsennystä koko ajan sekoittaen muutama minuutti.

 

3. Lisää broilerinfileet ja ruokakerma pannuun. Kypsennä kannen alla 5 minuuttia tai kunnes kastike hieman suurustuu ja muuttuu paksummaksi. Tarkista, että rintafileet ovat kypsiä. Sekoita mukaan pinaatti ja hienonnettu ruohosipuli. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

 

Koristele annos tuoreella lehtipersiljalla ja tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai pastan kanssa.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4

Noin 2,80€ per annos