Brittiläinen Fisherman’s pie

Ainekset

PERUNAKERROS

500 g jauhoista perunaa

4 rkl voita

2 dl maitoa

ripaus suolaa ja pippuria

1 kananmuna

½ pussia tuoretta tilliä

 

LOHIKERROS

1 sipuli ja valkosipulinkynsi

voita paistamiseen

2 dl valkoviiniä

1 tl worcestershire-kastiketta

600 g kirjolohikuutioita

2 dl juustoraastetta pinnalle

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Englannista tutuksi tullut Shepherd’s Pie eli lihaperunasoselaatikko on saanut kalaisan vertaisensa, Fisherman’s Piejossa lihan sijasta käytetään herkullista lohta. Helppo valmistaa ja erittäin riittoisaa!

 

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele suurehko uunivuoka valmiiksi.

 

2. Valmista täyte: Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä lohkot kypsiksi ja siivilöi ylimääräinen keitinvesi. Survo perunat karkeasti perunasurvimella ja lisää kuohkean perunamassan joukkoon kylmä voi, maito ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon vielä kananmuna ja hienonnettu tilli. Älä lisää kananmunaa kuuman perunamuusin joukkoon, jotta kananmuna ei pääse kypsymään. Siirrä seos hetkeksi odottamaan.

 

3. Valmistele lohikerros: Kuori ja hienonna sipulit. Paista sipulikuutioita kuumalla pannulla voissa, kunnes niiden rakenne pehmenee. Säikäytä pannu valkoviinillä ja haihduta siitä alkoholi. Mausta seos Worchestershire-kastikkeella. Lisää pannulle lohikuutiot ja kypsennä sekoitellen vielä muutama minuutti.

 

4. Kokoa kalastajanpiiras levittämällä melkein kypsä lohikerros voidellun uunivuoan pohjalle. Tasoita. Levitä perunamuusi lohipalojen päälle ja tasoita sekin niin, että perunamuusi peittää koko vuoan pinta-alan. Levitä juustoraastetta tasaisesti vuoan pintaan ja nosta vuoka uuniin. Paista kalastajanpiirasta uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes perunamuusi on jähmettynyt ja juustoraaste kauniin kultaista.

 

5. Tarjoile Iso-Britannialainen kalastajanpiiras eli Fisherman’s pie joko sellaisenaan tai esimerkiksi paprika-fetasalaatin ja tuoreen leivän kanssa!

 

Valmistusaika: 90 min
Annosmäärä: 6-8