Blini vohvelina ja mätimousse

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

Ainekset

2 dl kermaviiliä

1/5 pkt (10 g) hiivaa

1 tl sokeria

1,5 dl tattarijauhoja

0,5 dl vehnäjauhoja

1 kananmunan valkuainen

1 dl maitoa

2 rkl (20 g) voisulaa

1 kananmunan keltuainen

1 tl suolaa

kirkastettua voita paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Blini kuuluu suomalaiseen alkuruokapöytään. Mousseksi tehty mäti nostaa blini -herkun omalle tasolleen.

Lämmitä kermaviili varovasti kädenlämpöiseksi.
Lisää kermaviilin joukkoon hiiva, sokeri ja puolet molemmista jauhoista.
Anna taikinan kohota 40 minuuttia.
Vaahdota kananmunanvalkuainen.
Lämmitä maito ja sulata voi.
Lisää taikinajuureen lämmin maito, voisula,
kananmunankeltuainen, suola ja loput jauhoista.
Lisää taikinaan viimeisenä valkuaisvaahto varovasti nostellen.
Voitele vohvelirauta (tai blinipannu) kirkastetulla voilla ja paista blinit kullanruskeiksi.
Tarjoile heti mätimoussen kanssa.

Mätimousse
200 g siian- tai muikunmätiä
2 rkl hienonnettua tilliä
1,5 dl smetanaa
mustapippuria

Kuusi annosta.

Resepti:
Ravintola Murun ravintoloitsija ja sommelier Samuil Angelov.