Black forest kuppikakut

1399

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

1399

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

Ainekset

120 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1 dl maitoa
1/2 dl suklaata raastettuna
 
KUORRUTE:
50 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g tuorejuustoa
1 dl suklaarouhetta
kirsikoita koristeluun
 
TÄYTE:
1 tl kirsikkahilloa /per kuppikakku

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 220C asteeseen ja vuoraa muffinssivuoka valmiiksi muffinssipapereilla.
 
Sulata voi kattilassa. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita kevyesti. Sekoita kananmunavaahdon joukkoon sulanut voi, maito ja raastettu valkosuklaa. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 12 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Nostele kuppikakut ritilälle jäähtymään.
 
Kun kuppikakut ovat jäähtyneet koverra kuppikakun päältä palanen pois ja laita kirsikkahilloa sen sisälle. Voit pursottaa kuorrutteen suoraan reiän päälle.
 
Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa vielä kevyesti, jotta saat aineksista yhtenäisen massan. Siirrä kuorrute pursotinpussiin.
 
Kuorruta kuppikakut tuorejuustotahnalla ja koristele suklaarouheella sekä kirsikalla!
 
Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 12
Erikoistyövälineet: sähkövatkain