Bataattiröstit ja rapea pekoni

1349

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1349

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

Bataattiröstitaikina
1 keskikokoinen bataatti
2 perunaa
1 keltasipuli
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja
120g juustoraastetta
kourallinen basilikaa
suolaa ja mustapippuria

 

1 paketti pekonia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja raasta perunat ja bataatit isoon siivilään. Huuhtele juurekset kylmällä vedellä, jotta niiden tärkkelys huuhtoutuu veden mukana. Pyyhi bataatit ja perunat käsin suurimmasta vedestä ja siirrä isoon sekoituskulhoon.

 

2. Kuori ja raasta joukkoon sipuli. Sekoita massaan kananmuna, vehnäjauhot, juustoraaste ja hienonnettu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.

 

3. Jaa taikinasta noin 8 samankokoista palaa. Muotoile palat kämmeniesi välissä littaniksi pihveiksi voimakkaasti puristaen. Röstien tulisi olla mahdollisimman kuivia, jotta ne eivät hajoa pannulle. Siirrä röstit talouspaperille odottamaan paistamista.

 

4. Paahda pekoneita kuivalla pannulla, kunnes ne saavat rapean kultaisen pinnan. Siirrä pekonit syrjään odottamaan, mutta jatka pekonirasvan kuumentamista pannulla. Jätä tämä vaihe tekemättä, mikäli haluat vain kasvisversion, ja paista röstit seuraavan vaiheen mukaan öljyssä.  

 

5. Lisää bataattiröstit pannulle muutamassa erässä ja paista keskilämmöllä noin 7 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita.

 

Tarjoile kultaiset bataattiröstit rapeansuolaisen pekonin ja vaikkapa tuoreen vihersalaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4

Noin 1,50€ per annos