Bataattilimppu

Ainekset

6 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
2 kananmunaa
400 g bataattisosetta
3 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl oliiviöljyä
2 dl kurpitsansiemeniä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esikuumenna uuni 180C asteeseen ja voitele leipävuoka valmiiksi.

 

Sekoita yhdessä kulhossa keskenään vehnäjauhot ja mausteet. Vatkaa toisessa kulhossa sekoaisin kananmunat, bataattisose ja 3/4 sokerista. Vatkaa sähkövatkaimella joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana, jotta seos emulgoituu. Nostele varovaisesti joukkoon puolet jauhoista. Lisää loput jauhot, kunnes ensimmäinen puolikas on kokonaan sekoittunut.

 

Vältä taikinan ylivaivaamista.

 

Kumoa taikina voideltuun leipävuokaan ja tasoita. Painele pintaan kurpitsansiemenet ja ripottele päälle loput sokerista. Paista limppua uunin keskitasolla puolen tunnin välein käännellen noin 90 minuuttia tai kunnes leivän pinta karamellisoituu ja taikina on kypsää.

 

Tarkista leivän kypsyys pitkällä tikulla: kun taikinan paksuimpaan kohtaan työntää tikun, eikä siihen jää kiinni taikinaa, leipä on valmis.

Anna leivän jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen leikkaamista ja tarjoile sormisuolan ja kirnuvoin kanssa.

 

Valmistusaika: 10 min + 90 minuuttia uunissa
Annosmäärä: 1 iso limppu
Erikoistyövälineet: sähkövatkain