Bataatti-fetapiirakka

3199

3 L

Setencostas Fresh & Fruity hanapakkaus

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

3199

3 L

Setencostas Fresh & Fruity hanapakkaus

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

1 suolainen piirakkapohja
1 iso kypsä bataatti
2 sipulia
1 purjon valkoinen osa
50 g pinaattia
öljyä paistamiseen
1 purkki creme fraichea
200g fetajuustoa
300 g juustoraastetta
4 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

 

2. Painele sulanut piirakkapohja vuokaan tasaisesti reunoja myöten. Pistele pohjaan reikiä kevyesti haarukalla painellen. Kuutioi kypsä bataatti suoraan vuokaan ja esipaista pohjaa bataattien kanssa uunissa noin 10 minuuttia. Nosta jäähtymään.

 

3. Hienonna sipulit ja suikaloi purjon valkoinen osa. Paahda sipulit, purjo ja pinaatti öljyssä pannulla. Nosta pannu pois liedeltä, kun sipuli on pehmennyt. Yhdistä joukkoon loput piirakan ainekset ja sekoita huolellisesti. Säästä kuitenkin osa juustoraasteesta piirakan koristeluun. Kaada piirakan täyte esipaistetulle pohjalle ja kuorruta juustoraasteella.

 

4. Paista bataatti-fetapiirakkaa noin 35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt ja pohja kypsä. Anna suolaisen piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile esimerkiksi tuoreen salaatin kanssa

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 8 palaa