Banoffee laskiaispullat

1269

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

1269

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

Ainekset

2 1/2 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
50-75 g voita tai margariinia

 

Täyte:

2 dl kuohukermaa

1 prk kondensoitu maito karamellisoitu

1-2 banaania

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tällä kertaa laskiaispullat valmistetaan uudella twistillä, kun mukaan yhdistetään suosittu banaanin ja toffeen yhdistelmä banoffee! Tätä kannattaa kokeilla!

 

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää neste ja anna hiivan liueta. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita niin paljon jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.

 

2. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Lisää taikinaan pehmennyt rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna nousta noin kaksinkertaiseksi.

 

3. Leivo kohotettu taikina suurehkoiksi pulliksi ja anna niiden kohota hyvin.

 

4. Voitele pullat kananmunalla. Jos haluat pullista voimakkaamman värisiä, voitele pelkällä keltuaisella. Ripottele pinnalle raesokeria. Jos ripottelet valmiiden pullien pinnalle tomusokeria, raesokeria ei tarvitse välttämättä käyttää. Paista pullia 225°C:ssa 12-15 minuuttia.

 

5. Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia ja täytä pullat vaahdotetulla kermalla, banaanin viipaleilla sekä kondensoidulla maitokinuskilla.

 

Valmistusaika: n. 2h

Annosmäärä: 12 pullaa