Bagna Cauda-dippikastike ja varhaiskasvikset

998

750 ml

Piedemonte Gamma Viura Chardonnay Moscatel

Espanja > DO Navarra

-%

998

750 ml

Piedemonte Gamma Viura Chardonnay Moscatel

Espanja > DO Navarra

-%

Ainekset

DIPPIAINEKSET:
5 valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
4 rkl huoneenlämpöistä voita
1 pieni tölkki anjovista
suolaa ja mustapippuria
(2 tl sitruunamehua)

TARJOILUUN:
1 broccoli
1 kurkku
1 nippu retiisejä
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 tuore patonki

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Bagna cauda on yksi Italian Piemontelle tyypillisimmistä ruoista.

Valmista dippiaineksista Bagna Cauda:
Kuori valkosipulit ja laita ne tehosekoittimeen öljyn, voin ja valutettujen anjovisten kanssa.
Aja mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi ja mausta.
Kaada seos kattilaan ja lämmitä pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää halutessasi sitruunamehua tuomaan massalle raikkautta.
Tahnan pitäisi olla koostumukseltaan kuin pesto.

Valmistele kasvikset:
Paloittele kasvikset ja patonki haluamasi kokoisiksi suupaloiksi.
Voit leikellä kasvikset jo hyvissä ajoin tarjoiluvadille ja säilyttää jääkaapissa aina tarjoiluun asti.
Koristele vati halutessasi tuoreilla yrteillä.

Tarjoile bagna cauda omassa kipossaan joko pelkästään tai muiden hummusten ja pestojen kanssa.
Dippaa kasvikset vielä lämpimään tahnaan ja nauti!

Valmistusaika: 15 min.
Neljä annosta