Aurinkoinen tomaatti-basilikakeitto

1199

750 ml

Epicuro Z Zinfandel

Italia >IGP Puglia

-%

1199

750 ml

Epicuro Z Zinfandel

Italia >IGP Puglia

-%

Ainekset

1 sipuli ja valkosipulinkynsi
100 g kirsikkatomaatteja
1 tl pizzamaustetta
1 tl voi paistamiseen
1 dl valkoviiniä
2 dl kasvislientä
1 porkkana
1 jauhoinen peruna
1 dl tomaattimurskaa
ripaus worchestershire kastiketta

 

Basilikaöljy
1/3 ruukkua tuoretta basilikaa
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmista ensin basilikaöljy: Nypi pestystä basilikasta tuoreita lehtiä sauvasekoittimen kulhoon. Älä käytä basilikan varsia, sillä ne antavat öljyllä kasvimaista kitkeryyttä. Mittaa astiaan oliiviöljy ja aja massa tasaiseksi. Käytä enemmän öljyä, jos seos ei tunnu sekoittuvan. Mausta basilikaöljy suolalla ja jätä maustumaan.

 

2. Kuori ja hienonna sipulit. Lohko kirsikkatomaatit. Voit halutessasi käyttää myös isoja tomaatteja, mutta kalttaa niistä siinä tapauksessa ensin paksut kuoret.

 

3. Paahda sipuleita, tomaatteja ja mausteita paksupohjaisessa kattilassa voissa sekoitellen. Kun sipulien rakenne pehmenee, säikäytä kasvikset valkoviinillä. Mittaa kattilaan kasvisliemi, kun viini on haihtunut.

 

4. Kuori ja hienonna porkkana ja peruna. Lisää kattilaan loput kasvikset, tomaattimurska ja worchesterkastike, kun liemi poreilee.

 

5. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää joukkoon noin puolet basilikaöljystä ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.

 

Nauti aurinkoinen tomaatti-basilikakeitto lopun basilikaöljyn, tuoreen basilikan ja vaikkapa tuoreen porkkanaleivän kanssa.

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: sauvasekoitin