Arktinen Salvatore -kalakeitto

1349

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio Extra Dry

Italia > DOC Delle Venezie

-%

1349

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio Extra Dry

Italia > DOC Delle Venezie

-%

Ainekset

100 g kuutioitua turskaa
100 g kuutioitua lohifileetä
100 g sinisimpukoita
1 fenkoli
2 porkkanaa
100 g juuriselleriä
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunaruohon korsi
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl fariinisokeria
1 tl maustepippureita
1 rkl voita
3 dl valkoviiniä
3 dl kalalientä
2 ½ dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
tilliä koristeeksi

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Pese ja pilko fenkoli, kuoritut porkkanat ja juuriselleri pieniksi kuutioiksi. Siirrä juurekset kuumaan kattilaan kuullottumaan.

 

2. Silppua sipuli ja lisää kattilaan. Kun juurekset ovat saaneet paahteisen värin, lisää vielä sitruunaruoho, tomaattipyree, fariinisokeri, maustepippurit ja voi huolella sekoittaen. Anna sakeutua hetki.

 

3. Kaada kattilaan valkoviini ja kiehauta. Laske lämpöä ja lisää kalaliemi ja kerma. Hauduta 5 minuuttia kannen alla kunnes neste kiehuu.

 

4. Lisää kuutioidut ja ruodottomat kalat sekä sinisimpukat. Jatka hauduttamista kannen alla, kunnes sinisimpukat ovat auenneet.

 

5. Poista kattilasta viimeistään 10 minuutin jälkeen simpukat, jotka eivät ole auenneet. Tarkista, että perunat ovat kypsiä ja keitä tarvittaessa vielä hetki kannen alla. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja koristele tuoreella tillillä.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4