Appelsiininen ankanrinta

1649

750 ml

Antonin Rodet Pinot Noir

Ranska >AC Bourgogne

1649

750 ml

Antonin Rodet Pinot Noir

Ranska >AC Bourgogne

Ainekset

1 kpl ankan rintaa

APPELSIINIKASTIKE:
2,5 dl lihalientä
5 kpl appelsiinin mehu ja kuori
1 rkl valkoviinietikka
1rkl sitruunamehua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ankan liha on mehukasta ja se ei kaipaa sen kummallisempia mausteita!

Viillä veitsellä ankan pintaan rasvapuolelle tasaiset salmiakkikuviot.
Mausta filee suolalla ja pippurilla ja aseta rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle.
Paista 7-8 minuutta, kunnes rasva alkaa sulamaan ja saamaan väriä.
Käännä filee ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
Ota filee pois pannulta ja jätä vetäytymään kannella tai foliolla peitettynä.

Valmista appelsiinikastike:
Lisää appelsiinimehu, sitruunamehu ja valkoviinietikka pannulle, jolla ankanrinta on paistettu pesemättä pannua välissä.
Keitä kastiketta kasaan, kunnes se paksuuntuu ja lisää appelsiininkuoret aivan lopuksi.

Leikkaa ankanrinta siivuiksi lihassyiden vastaisesti ja tarjoile kastikkeen, perunamuusin ja kasvisten kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4