Ankkaa granaattiomenakastikkeessa

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/ankkaa-granaattiomenakastikkeessa/

Tulosta resepti

2 kpl ankan rintaa
2 dl granaattiomenamelassia
2 kpl keltasipulia
1 pkt taatelia
2 rkl kuivattua minttua
5 rkl oliiviöljyä
3 rlk voita
0,5 l kanalientä
suolaa
jauhettua mustapippuria

 

Kuori ja hienonna keltasipuli.
Viilloita ankanrintojen nahka kevyesti ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
Aseta rinnat nahkapuoli alaspäin kuivalle ja kylmälle paistinpannulle ja pannu liedelle.
Kypsennä keskilämmöllä, kunnes nahka on ruskistunut ja rapea.

Siirrä ankat sivuun ja valmista seuraavaksi kastike:
Lisää pannulle sipuli ja kuullota keskilämmöllä, kunnes sipuli ruskistuu kevyesti.
Mausta kurkumalla, (sahramilla), suolalla ja pippurilla.
Lisää 50 g taateleita ja 1 dl granaattiomenamelassia.
Kaada päälle puolet liemestä, anna porista miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
Lisää tarvittaessa lientä silloin tällöin.
Keitä sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes saat tasaisen, paksun kastikkeen.
Lisää ankanrinnat ja kuivattu minttu, sekoita hyvin.
Anna porista n. 10 minuuttia tai kunnes ankka on haluamasi kypsyistä.
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Viipaloi ankanrinnat, aseta lautaselle kastikkeen kera ja tarjoile esimerkiksi tillillä maustetun basmatiriisin kanssa.

Valmistusaika: 45 min.
Annos neljälle