Ankanrintaa viherpippurikastikkeessa

2088

750 ml

Mommessin Morgon Côte du Py

Ranska >Bourgogne >AC Morgon

-%

2088

750 ml

Mommessin Morgon Côte du Py

Ranska >Bourgogne >AC Morgon

-%

Ainekset

2 ankan rintafileetä
1 tl suolaa
voita

 

VIHERPIPPURIKASTIKE
2 rkl viherpippuria kokonaisena
2 dl kuohukermaa
2 rkl vasikkafondia
1 tl ranskalaista sinappia
½ rkl soijakastiketta
1 rkl konjakkia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Juhlavampaan hetkeen sopii ankanrinta maukkaalla viherpippurikastikkeella!

 

1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Mausta rintapalat suolalla ja pippurilla. Suola auttaa tuomaan veden pois ankanrasvasta.

 

2. Aloita rintapalojen paistaminen kylmällä paistinpannulla, ei öljyä. Kylmä ja asteittain lämpenevä pannu auttaa irroittamaan rasvan pihveistä paremmin kuin esilämmitetty.

 

3. Käännä pihvejä kun rasva on tullut ulos pihveistä pannulle.

 

4. Laita rintapalat pannulle nahkapuoli alaspäin ja pannu uuniin 6 – 8 minuutiksi. Jos paistinpannussasi on muovinen kahva, siirrä rintapalat ensin uunivuokaan. Esilämmitä uunivuoka uunissa.

 

5. Ota pihvit uunista ja testaa sormella – niiden pitäisi olla hieman ”joustavat” ja pehmeät sormella tökittäessä.

 

6. Kaada keitinlientä vuoasta kastikkeeseen. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen kanssa.

 

7. Leikkaa vähintään sentin paloiksi – ei liian ohuiksi tai siivut kylmenevät nopeasti.

 

Annosmäärä: 4