Ahventa voikastikkeella

1298

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

1298

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

Ainekset

4 isoa tai 8 pientä ruodotonta ja suomustettua ahvenfileetä 1 valkosipulinkynsi voita paistamiseen suolaa pippuria VOIKASTIKE: 2 kananmunan keltuaista 1 tl viinietikkaa 1 rkl vettä 3 -4 rkl voita 1-2 tl sitruunamehua suolaa 1 sitruuna lohkottuna koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmista ahvenet:
Ahven on erittäin maukas mutta myös ruotoinen kala, joten tarkista, että fileissä ei ole ruotoja jäljellä ja nypi sattumat kalapihdeillä.
Testaa myös veitsen lappealla puolella vinosti viistäen kalan nahkapuoli, ettei jäljellä ole yhtään suomuja.
Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa.
Murskaa valkosipulin rakenne rikki nyrkilläsi ja heitä voin kanssa kuumenemaan isolle pannulle. Kypsennä kalat tulikuumalla pannulla nopeasti noin 30 sekuntia per puoli. Sisus ei saa jäädä raa’aksi, mutta lihan pitää olla yhä läpikuultavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista voikastike:
Mittaa kylmään kasariin keltuaiset, viinietikka ja vesi.
Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen niin, että pannun pohja ei tunnu koskettaessakaan polttavalta. Jos seos kiehuu, se on liian kuumaa.
Kypsennä noin 2 minuuttia ja lisää voi. Nosta pois liedeltä ja vispaa, kunnes rakenne on silkkinen ja lisää sitruunamehu. Jos huomaat rakenteen leikkaavan/ rikkoutuvan, lisää voita vähän kerrallaan lisää.
Mausta ja maista.
Tarjoile ahvenet kuumina lämpimän voikastikkeen, sitruunalohkon ja esimerkiksi rakuunaperunoiden tai muusin kanssa.

 Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4

Kuva: www.wineforyou.fi