Ahventa voikastikkeella

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

Ainekset

4 isoa tai 8 pientä ruodotonta ja suomustettua ahvenfileetä

1 valkosipulinkynsi

voita paistamiseen

suolaa

pippuria

 

VOIKASTIKE:

2 kananmunan keltuaista

1 tl viinietikkaa

1 rkl vettä

3 -4 rkl voita

1-2 tl sitruunamehua

suolaa

1 sitruuna lohkottuna koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kalastat sitten itse kalasi tai ostat valmiina kaupasta, tämä annos on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella maukasta.

 

1. Ahven on erittäin maukas mutta myös ruotoinen kala, joten tarkista, että fileissä ei ole ruotoja jäljellä ja nypi sattumat kalapihdeillä. Testaa myös veitsen lappealla puolella vinosti viistäen kalan nahkapuoli, ettei jäljellä ole yhtään suomuja.

 

2. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa.

 

3. Murskaa valkosipulin rakenne rikki nyrkilläsi ja heitä voin kanssa kuumenemaan isolle pannulle. Kypsennä kalat tulikuumalla pannulla nopeasti noin 30 sekuntia per puoli. Sisus ei saa jäädä raa’aksi, mutta lihan pitää olla yhä läpikuultavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

4. Mittaa kylmään kasariin keltuaiset, viinietikka ja vesi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen niin, että pannun pohja ei tunnu koskettaessakaan polttavalta. Jos seos kiehuu, se on liian kuumaa. Kypsennä noin 2 minuuttia ja lisää voi. Nosta pois liedeltä ja vispaa, kunnes rakenne on silkkinen ja lisää sitruunamehu. Jos huomaat rakenteen leikkaavan/ rikkoutuvan, lisää voita vähän kerrallaan lisää. Mausta ja maista.

 

5. Tarjoile ahvenet kuumina lämpimän voikastikkeen, sitruunalohkon ja esimerkiksi rakuunaperunoiden tai muusin kanssa.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4-6 annosta

Kuva: www.wineforyou.fi