Hapanjuuriblinit

1999

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AOC Cremant d'Alsace

1999

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AOC Cremant d'Alsace

Ainekset

Vaihe 1: 3 dl piimää 1 dl aktiivista vehnähapanjuurta 2 dl tattarijauhoja 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl ruisjauhoja Vaihe 2: 3 dl maitoa 1 tl suolaa 2 kananmunaa Paistamiseen: voita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hapanjuuri. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 4 – 5 tuntia, kunnes taikina on hieman kohonnut ja siinä on pientä kuplintaa. Voit myös kohottaa taikinan jääkaapissa yön yli. Lisää taikinaan maito ja suola. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinan joukkoon varovasti nostellen. Paista valurautaisessa blini- tai ohuikaispannussa blinejä. Tarjoile blinit lämpiminä erilaisten suolaisten ja makeiden lisukkeiden kera.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Maistuis Varmaan Sullekin!