Rosan viiniasiantuntijat ovat kasanneet sinulle varmat valinnat jouluun!

Nämä viinivinkit sopivat nimenomaan joulun ruokapöydän herkuille. Valitse sinulle sopivin viinipaketti alla olevista vaihtoehdoista.
Huom! Joitakin viinejä on saatavilla vain rajallinen määrä, joten toimithan nopeasti!

Katso myös viinivinkkejä videolta, joka löytyy tämän sivun lopusta.↓

BUDJETTI VIINIPAKETTI

Jouluna rahaa uppoaa moneen eri asiaan, ja sen takia me Rosalla rakensimme myös yhden edullisemman viinipaketin, jossa hinta-laatusuhde kohtaa erinomaisen hyvin!

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry kuohuviinillä kilistellään joulu käyntiin. Runsaan hedelmäisen makumaailman sekä kiehtovan yrttisyyden ansiosta tämä sopii myös joulun jälkiruoille sekä mausteisemmille ruoille.

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc sopii erinomaisesti joulun kaloille sekä mm. rosollille sen runsaan hedelmäisyyden ansiosta. Kokeile myös kalkkunan kyljessä!

2U Duas Uvas ei ole suotta Suomen suosituin viini. Mehevä, täyteläinen sekä runsas makumaailma toimii kinkulle, kalkkunalle, laatikoille sekä juustoille!

PREMIUM VIINIPAKETTI

Moniulotteisia sekä upeita valintoja, jotka jo viime joulujen tapaan toimivat ruokapöydän antimille.

Viinilehden arvostelema LÖYTÖ, Bestheim Crémant d’Alsace Brut Premium, nautitaan alkumaljana kuusen kynttilöitä sytyttäessä tai kinkun paistamisen yhteydessä. Moniulotteinen, hedelmäinen, runsas sekä kevyen paahteinenkin kuohuviini sopii läpi jouluaterian! Kaloille, keitoille, kalkkunalle, jopa kinkullekkin hieman yllättävänä valintana! Ja unohtamatta klassisia joulun jälkiruokia.

Ruppertsberger Imperial Riesling on joulun kalapöydän ehdoton valkoviinivalinta! Runsas riesling-viini pitää sisällään korkeaa hapokkuutta sekä vivahteikkaita hedelmien aromeita. Graavilohi, graavisiika, rosolli, kalkkuna ja moni muu sopii tämän kanssa!

Joulunajan vakiokalustoa eli Nugan Alfredo Second Pass Shiraz on punainen makupommi, joka jo niin monesti aikaisemminkin on yhdistetty kinkun kylkeen. Kevyt mausteisuus ja hento makeus sopii myös juustoille, kastikkeille sekä laatikoille!

SUPER PREMIUM VIINIPAKETTI

Nyt noustaan hieman hinnassa sekä luonnollisesti laadussakin ylöspäin! Todellisia täsmäiskuja juurikin jouluun! Klassikkoalueiden viinit toimivat aina joulupöydän herkkujen keskellä.

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut on todellinen kuohuviini LÖYTÖ kahdellakympillä. Viime vuoden Viinilehden valinta Vuoden Kuohuviiniksi omaa runsaan aromikkaan makumaailman kevyen kiehtovalla paahteisella vivahteella. Lasillinen joulurauhan julistuksen kunniaksi. Aperitiiviksi. Kalalle. Äyriäisille. Kalkkunalle. Kokeile myös esimerkiksi jälkiruokakakkujen tai jopa kinkun kyljessä!

J.Moreau & Fils Chablis on Ranskan klassisen Chablis-alueen legendaarinen valkoviini, jonka kevyen paahteinen, mukavan yrttinen sekä kypsän omenainen maku toimii joulun kalaruokien kanssa upeasti yhteen. Kokeile myös Rosan joulun erikoisuutta, raputäytteisiä kananmunia!

Cafaggio Chianti Classico on Italian punaviinilahja maailmalle. Haluamme jakaa hyvää eteenpäin, joten me suosittelemmekin tätä helmeä joulupöytään kinkun kaveriksi. Toimii myös jälkiruokajuustoille sekä vaikkapa lahjaksi hyvälle ystävälle!

EKO VIINIPAKETTI

Tiesitkö, että hanapakkauksen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin lasipullon? Hanapakkauksista riittää myös viiniä jopa koko jouluksi, ja ne säilyvätkin avattuina jääkaapissa viikkokausia! Tässä meidän upeat palkitut hanapakkaukset, joiden makuprofiili toimii myös jouluun!

Palacio Conde Tempranillo on tämän vuoden Vuoden Viinit-kilpailun kultamitalisti eikä suotta! Runsaan tumman marjaisa makumaailma ja kevyt mausteisuus toimii ruokapöydässä monen herkun kanssa. Kinkulle, kalkkunalle tai Rosan lämpimälle pekoni-ruusukaalisalaatille!

Espiritu de Chile Cabernet Carmenere ei esittelyjä kaipaa! Pitkään suomalaisten suosiossa ollut hanapakkaus omaa runsaan moniulotteisen, mutta silti niin pehmeän makumaailman. Villasukat jalkaan ja viinilasi käteen. Joulun pettämätön kombo!

Riesberg Premium Riesling hanapakkaus on valmistettu suositusta riesling-lajikkeesta ja rieslingeille tyypillisesti se toimii parhaiten salaattien, kalaruokien sekä kalkkunan kanssa joulupöydässä. Kokeile myös laatikoille!

Piqueras Sauvignon Verdejo hanapakkaus on suosittu valkoviini Espanjasta. Kiehtovan yrttinen, hedelmäinen sekä pitkä makumaailma paranee joulupöydän graavikalojen seurassa. Myös rosolli, kalkkuna sekä laatikot pärjäävät hyvin tämän Viinilehden arvosteleman LÖYDÖN! seurassa.

TIMANTTI VIINIPAKETTI

Timanttisimmat ja hulppeat viinilöydöt jouluun laatua, klassisuutta, historiaa sekä perinteitä rakastaville. Tästä paketista ei puutu tyyliä, toki hintaakin on, mutta laatu on taattua. HUOM! Näissä viineissä on rajallinen saatavuus, joten toimi nopeasti jos haluat täyttää pukinkontin näillä.

Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs Champagne Brut on samppanjamaailman harvinaisuuksia, sillä sitä valmistetaan normaalista poiketen peräti neljästä erilaisesta valkoisesta lajikkeesta! Kiehtovan runsas, paahteinen, hedelmäinen sekä pitkä makumaailma on luonnollisesti oiva startteri jouluun, mutta tätä kannattaa yhdistää myös joulupöydän mereneläville sekä kalkkunalle unohtamatta jälkiruokia (toimii myös itse sellaisenaan jälkiruokana).

Allegrini Amarone della Valpolicella Classico on legendaarisen Allegrini-viinitalon laadukkaimpia viinejä, joka on myös kahminut huippupisteitä kansainvälisissä viinikilpailuissa. Tämä on upea mahdolisuus, sillä viiniä ei valmisteta kuin vain huippuvuosikerroista. Kinkulle, juustoille, laatikoille, kalkkunalle, nautiskeluun, seurusteluun.

Poggio al Tesoro Vermentino Solosole on kiehtova klassinen italialainen valkoviini, joka on valmistettu ainoastaan parhaimmista mahdollisista rypäleistä parhaimmilta mahdollisilta viinitarhoilta. Legendaarisen Allegrini-tuottajan helmi, joka ei esittelyjä kaipaa. Me Rosassa kerromme sinulle, että tämä harvoin tarjolla oleva viini kannattaa hankkia pukinkonttiin ja nauttia joulun kalojen, merenelävien, kalkkunan, laatikoiden ja jopa kinkun kanssa!